Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Po prvi put obeležen “Dan filozofije“

Ove godine je, 19. novembra, u Tehničkoj školi po prvi put obeležen Dan filozofije, koji se, počevši od 2005. godine, obeležava svakog trećeg četvrtka u novembru.

12314036_1089789881031742_5010486982895574036_n

Povodom Dana filozofije održana je predstava „Sokratova odbrana i smrt“. Predstavu su pripremili učenici odeljenja IV/3, IV/4 i IV/6, sa nastavnicom filozofije Aleksandrom Manojlović i nastavnicima srpskog jezika i književnosti Draganom Cvejić Vukić i Bojanom Ristićem. Ulogu Sokrata odigrala je Milica Stanković, IV/3.

Zadatak filozofije je da nas nauči da kritički razmišljamo, da shvatimo da je materijalno prolazno a duhovno večno, da spoznamo sebe i upoznamo druge. Da naučimo da delamo u skladu sa moralnim zakonima, zakonima prirode i društvenim zakonima.

Živimo u vremenu svakodnevnice, ljudi su se učaurili i zaboravili na dobro poznata pitanja: „Ko smo mi? Odakle dolazimo? Kuda idemo?“ Vreme je da krenemo u pronalaženje odgovora, a za to nam je potrebna filozofija. Da uz nju krenemo korak po korak. Filozofija nam svojim pitanjima i odgovorima nudi duhovnu trpezu.

Ako čovek ima svoju ličnost, ime, prezime, rod, državu, imovinu, umeće, posao … zašto da nema i svoje misli, vlastiti duh?

/Tehnička škola/

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada