Broj pregleda

Obeležen Dan ljudskih prava u Tehničkoj školi

Koliko je važno poštovati ljudska prava, dostojanstvo svakog pojedinca i jednakost svih ljudi u pogledu uživanja osnovnih ljudskih prava, učenici i nastavnici Tehničke škole u Knjaževcu pokušali su da ukažu i 10. decembra 2015. godine, na javnom času koji je organizovan povodom Dana ljudskih prava.

12376177_1096348900375840_1273702234054511226_n

Ovaj čas pripremile su učenice odeljenja I/2: Katarina Gojković, Teodora Milosavljević, Lea Žikić, Marija Ivković, Sara Milošević i II/2: Natalija Vasilijić, Jovana Simić, Ljubica Živković, Olja Petković i Ivana Savić, uz pomoć školskog pedagoga Svetlane Petrović i nastavnika Amon Ivana.

Čas je započeo kratkom prezentacijom ljudskih prava, a zatim je izvedeno nekoliko skečeva. Kroz igru uloga, prikazane su realne situacije u kojima se moglo videti na koji način se krše pojedina ljudska (dečja) prava. Nakon toga, učenice su pantomimom pokazivale još neka ljudska prava.

Sve ove aktivnosti nastavak su su projekta „Nauči svoja prava – prava su obaveze“, koji je prošle godine Učenički parlament škole realizovao u okviru programa Mladi u pokretu, sa ciljem širenja znanja o ljudskim pravima, kao i smanjenja obima njihovog kršenja.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE