Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Knjaževčani i Svrljižani osnivaju zemljoradničku zadrugu “Blago Srbije“

Danas je u Beogradu održana osnivačka Skupština nove zemljoradničke zadruge “Blago Srbije“ koja će se baviti programom – preradom i prometom samoniklijh plodova iz prirode. 

V__B311

Nebojša Milojić i Mirijana Božinović

Za direktora Zadruge izabran je Nebojša Milojić iz Vlahova kod Svrljiga, a za predsednika Skupštine Mirijana Božinović iz Knjaževca.

Takođe, izabran je i nadzorni odbor koji čine: Milosava Gvozdić iz Žagubice, Ivanka Gajić iz Bogatića i Zoran Nikolić.

Osnivačkoj Skupštini prisustvovali su zainteresovani članovi iz mnogih mesta u Srbiji, ali najvećim delom sa prostora jugoistočne Srbije.

ZZ “Blago Srbije“ baviće se programom preradom i prometom samoniklih plodova iz prirode, divljih jagoda, divljih trešanja, malina, šipuraka, trnjina, crnog gloga i sl.

V__075D

Takođe, ZZ će raditi na izradi pekmeza, slatkih namaza i drugih proizovada koji će se naći na tržištu pod istim zaštitnim brendom.

Vredno je spomenuti da su prvom sastanku prisustvovali zadrugari iz Svrljiga, Knjaževca, Bele Palanke, Ražnja, Žagubice, Kuršumlije, Bogatića…

Sastanku i Skupštini zadruge prisustvovao je i predsednik Zadružnog Saveza Srbije Nikola Mihajlović koji je zajedno sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem dao punu podršku osnivanju zadruge.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara