Knjaževac dobio solarne punjače

Broj pregleda

Knjaževac je jedna od retkih opština u Srbiji koja je dobila više solarnih punjača koji će moći besplatno da se koriste za punjenje baterija na prenosivim uređajima.

solar

Knjaževac je za razliku od drugih gradova u Srbiji danas dobio čak četiri solarna punjača u jednom danu.

Uprkos lošim vremenskim uslovima Edukativni Centar Knjaževac danas je uspešno započeo realizaciju Ekološkog projekta–Udruženja građana u oblasti zaštite životne sredine za 2015. godinu, koji je sufinansirala opština Knjaževac.

Solarni punjači su danas uspešno predati na korišćenje partnerima u projektu – Tehničkoj školi, OŠ Dubrava, OŠ Kaplar i JP Razvoj.

Solarni punjači će građanima Knjaževca omogućiti da besplatno dopune baterije prenosivih uređaja (Mobilnih i tablet uređaja, kamera …) energijom Sunca i to onda kada su daleko od svojih domova, a baterije uređaja su im prazne – naglasio je kordiantor projekta Vladimir Ristić.

Cilj projekta „Javni solarni punjači u Knjaževcu“je unapređenje i zaštite životne sredine kroz jačanje svesti javnosti o značaju zaštite životne sredine.

Projekat se realizuje: Izradom i postavljanjem više Univerzalnih Javnih solarnih punjača sa klupama izrađenih od recikliranih materiala na teritoriji opštine Knjaževac (javne površine, parkovi , škole..).

Opština Knjaževac će realizacijom ovog jedinstvenog Ekološkog projekta u Srbiji imati: Lepši i atraktivniji – moderniji izgled grada, povećanu i obogaćenu turističku ponude, bolju ekološku edukacija omladine , zdravu i čistiju životnu sredinu, veću ekološku svest građana i omladine, promociji obnovljivih izvora energije, ekologije i energetske efikasnosti kao i bolju informisanost građana i omladine o prednostima čistih izvora energije, pomoć školama na časovima bilogije hemije i sl.

Direktori obrazovnih ustanova kao i njihovi ulenici i kolege danas su bili vidno uzbuđeni prilikom preuzimanja Solarnih punjača i Eko klupa koje će im pomoći u radu.

Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju opstine Knjazevac kao učesnik u projektu takođe je dobila jedan od Solarnih punjača.

Trenutno zbog lošeg vremena snega i leda koga još uvek ima odložilo postavljanje Solarnih punjača i Eko klupe na Gradskom platou – Trgu.

Prema planu realizacije ovog Ekološkog projekta koji je ocenjen najvišim ocenama u saradnju sa partnerima na projektu predviđeno je postavljanje svih Solarnih punjača za vreme letnje sezone na gradskom bazenu kao i postavljanje istih na brojnim manifestacijama koje se odvijaju u Knjaževcu, od kojih je najbrojnija „Festival kulture mladih Srbije“ koji je prošle godine okupio preko 50.000 ljudi u Knjaževcu.

Solarni punjač i Eko klupa ima 5 nezavisnih priključaka za razne uređaje, mobilne telefone, muzičke plejere, tablet računara, digitalnih fotoaparata i druge prenosive uređaje.

Usluga punjenja je potpuno besplatna, a korišćenje punjača nije vremenski ograničeno.

Solarni punjači su proizvod „domaće pameti“ i opremljeni su informativnim tablama koje nose Ekološke poruke namenjene korisnicima i prolaznicima. U nastavku teksta možete videti kako je protekla današnja predaja Solarnih punjača.

Povezano

Subvencije i jednostavnija nabavka solarnih panela

VESTI IZ KATEGORIJE

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Danas saslušanje osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU OTVORILO STARE RANE

Ministar Dačić: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU: Ubio oca, babu i dedu!

Najava vremenskih prilika: Visoke temperature i sunčano vreme

Jedan odgovor

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Danas saslušanje osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU OTVORILO STARE RANE

Ministar Dačić: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU: Ubio oca, babu i dedu!

Najava vremenskih prilika: Visoke temperature i sunčano vreme