Knjaževac dobio solarne punjače

Broj pregleda

Knjaževac je jedna od retkih opština u Srbiji koja je dobila više solarnih punjača koji će moći besplatno da se koriste za punjenje baterija na prenosivim uređajima.

solar

Knjaževac je za razliku od drugih gradova u Srbiji danas dobio čak četiri solarna punjača u jednom danu.

Uprkos lošim vremenskim uslovima Edukativni Centar Knjaževac danas je uspešno započeo realizaciju Ekološkog projekta–Udruženja građana u oblasti zaštite životne sredine za 2015. godinu, koji je sufinansirala opština Knjaževac.

Solarni punjači su danas uspešno predati na korišćenje partnerima u projektu – Tehničkoj školi, OŠ Dubrava, OŠ Kaplar i JP Razvoj.

Solarni punjači će građanima Knjaževca omogućiti da besplatno dopune baterije prenosivih uređaja (Mobilnih i tablet uređaja, kamera …) energijom Sunca i to onda kada su daleko od svojih domova, a baterije uređaja su im prazne – naglasio je kordiantor projekta Vladimir Ristić.

Cilj projekta „Javni solarni punjači u Knjaževcu“je unapređenje i zaštite životne sredine kroz jačanje svesti javnosti o značaju zaštite životne sredine.

Projekat se realizuje: Izradom i postavljanjem više Univerzalnih Javnih solarnih punjača sa klupama izrađenih od recikliranih materiala na teritoriji opštine Knjaževac (javne površine, parkovi , škole..).

Opština Knjaževac će realizacijom ovog jedinstvenog Ekološkog projekta u Srbiji imati: Lepši i atraktivniji – moderniji izgled grada, povećanu i obogaćenu turističku ponude, bolju ekološku edukacija omladine , zdravu i čistiju životnu sredinu, veću ekološku svest građana i omladine, promociji obnovljivih izvora energije, ekologije i energetske efikasnosti kao i bolju informisanost građana i omladine o prednostima čistih izvora energije, pomoć školama na časovima bilogije hemije i sl.

Direktori obrazovnih ustanova kao i njihovi ulenici i kolege danas su bili vidno uzbuđeni prilikom preuzimanja Solarnih punjača i Eko klupa koje će im pomoći u radu.

Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju opstine Knjazevac kao učesnik u projektu takođe je dobila jedan od Solarnih punjača.

Trenutno zbog lošeg vremena snega i leda koga još uvek ima odložilo postavljanje Solarnih punjača i Eko klupe na Gradskom platou – Trgu.

Prema planu realizacije ovog Ekološkog projekta koji je ocenjen najvišim ocenama u saradnju sa partnerima na projektu predviđeno je postavljanje svih Solarnih punjača za vreme letnje sezone na gradskom bazenu kao i postavljanje istih na brojnim manifestacijama koje se odvijaju u Knjaževcu, od kojih je najbrojnija „Festival kulture mladih Srbije“ koji je prošle godine okupio preko 50.000 ljudi u Knjaževcu.

Solarni punjač i Eko klupa ima 5 nezavisnih priključaka za razne uređaje, mobilne telefone, muzičke plejere, tablet računara, digitalnih fotoaparata i druge prenosive uređaje.

Usluga punjenja je potpuno besplatna, a korišćenje punjača nije vremenski ograničeno.

Solarni punjači su proizvod „domaće pameti“ i opremljeni su informativnim tablama koje nose Ekološke poruke namenjene korisnicima i prolaznicima. U nastavku teksta možete videti kako je protekla današnja predaja Solarnih punjača.

Povezano

Subvencije i jednostavnija nabavka solarnih panela

VESTI IZ KATEGORIJE

Osvećen zavetni krst u selu Štitarac nakon više decenija

Završna priredba Dramske sekcije Doma kulture: Uručenje diploma i prikaz talenta

Knjaževac sa tri predstavnika u Zoni Istok, među njima i Timočanin

Pijan vozač mopeda izazvao saobraćajnu nezgodu u Knjaževcu

Crveni krst Knjaževac organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Jedan odgovor

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Osvećen zavetni krst u selu Štitarac nakon više decenija

Završna priredba Dramske sekcije Doma kulture: Uručenje diploma i prikaz talenta

Knjaževac sa tri predstavnika u Zoni Istok, među njima i Timočanin

Pijan vozač mopeda izazvao saobraćajnu nezgodu u Knjaževcu

Crveni krst Knjaževac organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela