Broj pregleda

Falkenštajner se vraća na Staru Planinu

Hotelski lanac Falkenštajner se vraća na Staru Planinu, saznaje ekskluzivno „Blic“.

Foto/  sab.travel
Foto/ sab.travel

U Vladi Srbije nam je je potvrđeno da je premijer Aleksandar Vučić danas imao sastanak sa predstavnicima kompanije Falkenštajner i da je tokom sastanka dogovoreno da će Vlada Srbije sprovesti transparentan proces izdavanja hotelskog kompleksa na Staroj planini.

Predstavnici Falkenštajnera su potvrdili učešće i ponudu za dugoročni zakup.

Premijer je, kako „Blic“ saznaje, rekao da će država u naredne dve godine rekonstruisati put Knjaževac – Kalna, a po izgradnji istočnog kraka Koridora 10 i put Pirot – Kalna.

Grupacija „Falkenštajner“ krajem decembra prošle godine raskinula ugovor o upravljanju hotelom „Stara planina“, koji je 2012. godine potpisala na rok od 15 godina.

U saopštenju hotelskog lanca koje je bilo postavljeno na društvenim mrežama pisalo je da je grupacija bila prinuđena da raskine ugovor i da nije uspela da održi ugovor o upravljanju, čime se ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom „Stara planina“.

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić je izjavio da su predstavnici „Falkenštajnera“ prošle godine predložili Ministarstvu da se ugovor o upravljanju hotelom preinači u ugovor o zakupu, jer im upravljačka pozicija u okviru javnog preduzeća nije odgovarala.

„Razumljivo, jer bi u tim uslovima za njih važio zakon o javnim preduzećima, što bi im otežavalo posao. Načelno smo se složili i predložili da se odredi cena zakupa i da se ovaj lanac zadrži na Staroj planini. Medjutim, s ovim se nije složio Nadzorni odbor JP Stara planina, nego su odlučili da je bolje da oni vode hotel nego strani lanac“, rekao je Ljajić za Politiku.

Austrijski hotelijer se potom povukao sa Stare planine.

Hotel sa četiri zvezdice „Stara planina“, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća „grinfild“ investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

Kompanija „Falkenštajner“, koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela – hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

(Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE