Broj pregleda

Dokaz da je rukovodstvo opštine Knjaževac jedno od najboljih u Srbiji

Transparentnost Srbija obavila je istraživanje o transparentnosti lokalnih samouprava u Srbiji.

opstina knjazevac

Na osnovu dobijenih rezultata, Opština Knjaževac ima indeks 55, znatno iznad proseka svih jedinica lokalne samouprave u zemlji.

U pismu, koje je iz Transparentnosti Srbija stiglo na adresu predsednika Opštine Milana Đokića, pored ostalog se navodi:

“Transparentnost Srbija je tokom 2015. godine obavila istraživanje „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“. Reč je o projektu koji je realizovan uz finansijsku pomoć Ambasade Velike Britanije, a sprovođenje projekta su podržali Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencija za borbu protiv korupcije i Stalna konferencija gradova i opština. Na osnovu novousvojene metodologije ocenjene su i rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Opština Knjaževac na ovom rangiranju u 2015. godini ima indeks 55. To je dobar indeks, znatno iznad proseka svih jedinica lokalne samouprave u Srbiji. Transparentnost Srbija planira da ovo rangiranje postane redovno, godišnje, i nadamo se da će Vaša opština u narednom periodu ostvariti još bolji rezultat. U to smo, štaviše, uvereni, s obzirom da je sajt opštine Knjaževac veoma dobar, da je potrebno samo dopuniti pojedine segmente, ili ih redovno ažurirati, te da već postoji značajn broj dobrih praksi i procedura.“

(Opština)

0 Responses

  1. Rukovodstvo Opstine Knjazevac je sve samo ne najbolje.
    Opstina Knjazevac za njihov mandat nije promenila svoj status “jedne od najsiromasnij opština u Srbiji, nije popravila katastrofalnu stopu nezaposljenosti, niti je TRANSPARETNO objavila totalno negativan izvestaj Drzavnog revizora .
    Oni jedino mogu biti “najbolji“ samo u medijima koji zavise od finansiranja istog tog rukovodstva .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE