Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Konkursnim finansiranjem mesnih zajednica do bržeg razvoja

Udruženje građana “Sretenje“ iz Požege i opština Knjaževac nastaviće zajednički da rade na usvajanju konkursnog finansiranja mesnih zajednica, a na tu temu juče je u sali opštine održan radni sastanak sa zadatkom da se u narednom periodu sagledaju problemi u mesnim zajednicama kako bi se definisali prioriteti za budžetsko finansiranje.

Knjazevacke novine

Predsednica “Sretenja“ Zdenka Petrović ističe da će radna grupa imati zadatak da sagleda sve probleme koje postoje u MZ kako bi se definisali prioriteti koji bi se u budućnosti finansirali od strane opštine, a ti ču se konkursa koji će biti raspisan u opštini Knjaževac za projektno finansiranje mesnih zajednica.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže da će opština na ovaj način unaprediti, ali i motivisati ljude po seoskim naseljima da se okupljaju i identifikuju svoje probleme, te da traže pomoć za rešavanje tih problema.

Saradnja sa nevladinim sektorom je jako dobra za lokalne samouprave, jer upravo su i nevladine organizacije i udruženje građana “Sretenje“ te koje sa više senzibiliteta osećaju konkretne potrebe građana nego što to čini državna administracija, rekao je Đokić i dodao da njihovi predlozi za rešavanje problema su jako korisni.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara