Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Podrška poljoprivrednicima Knjaževca

Juče je zvanično potpisan ugovor o saradnji opštine Knjaževac i Agencije za ekonomski razvoj i preduzetništvo Pčinjskog okruga.

agencija potpisivanje

Konkretno, ovim potpisivanjem kreće realizacija projekta podrške poljoprivrednicima Knjaževca koja će se ogledati kroz beskamatne pozajmice koje će znatno unaprediti poljoprivrednu proizvodnju.

Inače, sredstva u visini od 15.000.000 dinara koje će biti u zajedničkom fondu uplatili su opština Knjaževac i Švajcerska agencija za razvoj i saradnju SDC.

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su i međunarodni partneri, poput švajcarskog SDC-a, prepoznali kvalitet naših programa, tako da je i ovo potpisivanje ugovora svojevrsni dokaz da smo na pravom putu. Veliki broj poljoprivrednih proizvođača moći će da dobije značajnu finansijsku podršku kroz ovaj projekat, a time će se stvoriti i uslovi za značajno upošljavanje ljudi. Sredstva će biti bez kamate, vraćaće se u roku od 5 godina i ubeđen sam da će predstavljati odličnu podršku svima koji se opredele za ozbiljniju proizvodnju u oblasti voćarstva, povrtarstva ili proizvodnju lekovitog bilja”, istakao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, za knjaževačke medije.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara