Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Auto škole se bune: Novi sistem otežava obuku vozača!

Udruženje auto-škola Beograda pozvalo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu saobraćajne policije da hitno reše probleme izazvane primenom novog informacionog sistema u obuci vozača koji, kako se navodi, otežava obuku i rad auto-škola.

Foto: Yelp.com
Foto: Yelp.com

Kako je ocenilo to udruženje, novi informacioni sistem osposobljavanja kandidata za vozače (ISO), koji se primenjuje od 1. januara, nije doprineo boljoj i kvalitetnijoj obuci „već nepotrebno komplikuje i otežava proces ugrožavajući Ustavom zagarantovano pravo na rad auto-škola“.

„Sistem na čije smo greške bezuspešno ukazivali i tokom test faze, vrlo često onemogućava rad škola, kad server padne predavači ne mogu da drže nastavu, instruktori da vrše prepis knjige rada u ISO, praktični ispiti zbog obaveze nošenja laptopova ne počinju na vreme i dolazi do čestih prekida, a povremeno i do prekida teorijskih ispita“, stoji u saopštenju.

Udruženje je ocenilo da je Uprava saobraćajne policije pokušala da prebaci krivicu na auto-škole, „netačno ih optužujući da nisu nabavile odgovarajuću opremu ili obezbedile internet iako je sve obezbeđeno u skladu sa preporukama Uprave“.

„Umesto da svi zajedno radimo na poboljšanju obuke i izlasku bezbednijih vozača na ulice, prinuđeni smo da se bavimo stvarima koje nemaju veze s tim. Zato apelujemo na nadležne da u međusobnoj komunikaciji i radu na otklanjanju problema doprinesemo opštem cilju – većoj bezbednosti u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

(Izvor: Alo!)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara