Broj pregleda

Ministarstvo u potpunosti spremno da do kraja sprovede proceduru za korišćenje sredstava iz IPARD fondova

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sastala se u utorak, 24. maja 2016. godine, sa delegacijom revizora Generalnog direktorata za poljoprivredu Evropske unije. Ministar Bogosavljević Bošković je tom prilikom istakla da je Ministarstvo u potpunosti spremno da, u najkraćem mogućem roku, do kraja sprovede započetu proceduru spostavljanja administrativne strukture neophodne za korišćenje sredstava iz pretpristupnih IPARD fondova.

Foto: (mpzzs.gov.rs)
Foto: (mpzzs.gov.rs)

Predstavnici revizora Generalnog direktorata su ocenili da period pred nama zahteva nastavak predanog rada stručnih timova ministarstva i nadležnih službi Evropske komisije, kao i da postoji dovoljno razloga za optimizam kada je reč o uspostavljanju administrativnih kapaciteta.

Ministar Bogosavljević Bošković je podsetila i na preduzete korake u tom cilju, od preseljenja Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd, kao jedan od ključnih uslova za korišćenje sredstava pretpristupnih EU fondova namenjenih ruralnom razvoju, do obezbeđivanja novih kadrova koji će u Upravi za agrarna plaćanja raditi na obrađivanju zahteva za dobijanje sredstava iz IPARD fonda.

Delegacija revizora Evropske komisije boravi u Beogradu od 23.05.2016. do 01.06.2016. godine, u okviru misije u vezi poveravanja poslova za sprovođenje IPARD 2 programa.

(Foto i info: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE