Broj pregleda

Narednog vikenda u Svrljigu se održava 11. ‚‚Belmužijada“

Sledećeg petka kod naših komšija u Svrljigu počeće jedanaesta privredno-turistička manifestacija ‚‚Belmužijada“ i trajaće do nedelje, 7. avgusta.

Spravljenje svrljiškog specijaliteta belmuža, foto: M.M. / Svrljiške novine
Spravljenje svrljiškog specijaliteta belmuža, foto: M.M. / Svrljiške novine

Predstavnici lokalne samouprave Opštine Svrljig započeće promociju ove manifestacije u utorak, u restoranu ‚‚Biser“ u Nišu, gde će mnoge televizijske i radio ekipe imati priliku da zabeleže najbitnije detalje o početku ‚‚Belmužijade“, možda jedne od najvećih i najpoznatijih manifestacija jugoistočne Srbije.

Promocija ‚‚Belmužijade'' u restoranu ‚‚Biser'' u Nišu, foto: M.M. / Svrljiške novine
Promocija ‚‚Belmužijade“ u restoranu ‚‚Biser“ u Nišu, foto: M.M. / Svrljiške novine
Belmuž pripremaju i komšije iz Bugarske, foto: M.M./ Svrljiške novine
Belmuž pripremaju i komšije iz Bugarske, foto: M.M./ Svrljiške novine

Inače, u danima ‚‚Belmužijade“ opštinu Svrljig poseti veliki broj gostiju iz drugih opština i gradova, te turisti iz Srbije i inostranstva, pa Svrljižani kažu da je u tim danima Svrljig centar zbivanja u Srbiji.

Za vreme trajanja ‚‚Belmužijade“ u Svrljigu nemate gde da se parkirate. Dakle, dođite nam ranije kako bi ste pronašli parking mesto. Bilo bi lepo da za sledeću godinu Opština uvrsti u plan infrastrukturnih radova i izgradnju jednog parkirališta, što bi ekonomski doprinelo gradu, složni su u konstataciji građani opštine Svrljig.

Takođe, u danima ‚‚Belmužijade“, pored pripreme najukusnijeg jela sa svrljiških planina, Organizatori se trude da posetiocima ponude što bolji program, pa za svaki belmužijadski dan gostuje po jedna estradna zvezda. Tako su prošle godine veliku žurku napravili predstavnici grupe ‚‚Amadeus“ ispred nekoliko hiljada ljudi.

Prošle godine na koncertu Ace Lukasa Svrljig je posetilo više od 45.000 ljudi, pogledajte delić atmosfere:

‚‚Belmužijada“ je manifestacija za svačiji ukus, jer pored pripreme hrane, od belmuža do starih svrljiških jela koje možete probati na licu mesta, možete obići i mnogobrojne štandove koji su postavljeni u okviru gradskog stadiona i nude suvenire, starine, domaću radinost i dr.

Predsednica opštine Jelena Trifunović obilazi štandove na gradskom stadionu, foto: M.M. / Svrljiške novine
Predsednica opštine Jelena Trifunović obilazi štandove na gradskom stadionu, foto: M.M. / Svrljiške novine

 

Na kraju podsećamo vas da je ove godine zagarantovan dobar provod, jer će pored prvog dana kada se održava i 10-ti ‚‚Sabor gajdaša balkanskih zemalja“ i koncerta grupe ‚‚Medeni mesec“ i solističkog koncerta Dragana Mihajlovića Kanarinca i Jasne Kočijašević, drugog dana nastupiti estradna zvezda Željko Samardžić, odnosno trećeg – završnog dana Dejan Matić.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE