Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

413 miliona dinara za puteve, škole i vrtiće u lokalnim samoupravama

Ministarstvo privrede je donelo odluku da sa 413 miliona dinara podrži izvođenja radova na 32 projekata od značaja za lokalni i regionalni razvoj i standard građana u gradovima i opštinama širom Srbije.

izgradnja

Projekti, koji će se realizovati u okviru pograma Programa „ Gradimo zajedno“, odnose se na izgradnju ili rekoinstrukciju vrtića, škola, socijalnih i kulturnih ustanova i saobraćajnica.

Ukupna vrednost investicija je veća od 966 miliona dinara, a Ministarstvu učestvuje u sufinansiranju 50 odsto vrednosti svakog projeta, dok lokalne samouprave obezbeđuju ostatak sredstava iz spostvenih budžeta.

Program „ Gradimo zajedno“ Ministarstvo privrede realizuje zajedno sa Evropskom investicinom bankom i lokalnim samoupravama.

U prethodne tri godine u okviru ovog programa podržan je 41 projekat ukupne vrednosti 1.287.139.670 dinara, od čega je Ministarstvo privrede sufinansiralo projekate sredstvima kredita Evropske investicione banke sa više od 712 miliona dinara, a ostatak predstavlja učešće lokalnih samouprava.

Najveća ulaganja odnosila su se na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova, škola i vrtića što je uticalo  na kvaliteta života stanovnika u lokalnim samoupravama.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara