Broj pregleda

Država oglasila prodaju svojih nepokretnosti

Republička direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju nepokretnosti u državnoj svojini, a pravo učešća u postupku prodaje imaju sva zainteresovana pravna i fizička koja uplate depozit od 10 odsto tržišne vrednosti nepokretnosti, kao početne kupoprodajne cene do 6. januara, objavljeno je na sajtu Direkcije.

drzava Srbije

Svoje ponude za otkup, koje u svemu moraju da budu u skladu sa Uputstvom za ponuđače i oglasom, koji su objavljeni na sajtu Direkcije, zainteresovani moraju da pošalju do 10. januara.

Mediji pišu da su u pitanju su vile i stanovi koje ne koriste državni organi, a kojima je donedavno upravljalo Društvo za iznajmljivanje nepokretnosti „Dipos“.

Svi uslovi prodaje objavljeni su na sajtu Republicke direkcije za imovinu, http://www.rdi.gov.rs/oglasi.

Prilikom preuzimanja Uputstva za ponudace, ponudač ili lice koje ovlasti, dužan da dostavi dokaz o uplati 3.000 dinara nepovratno na račun Direkcije, a nakon toga da uplati depozit.

Potom može da izvrši uvid u dokumentaciju u skladu sa Uputstvom za ponudače.

Inače oglašene nepokretnosti se prodaju u „viđenom stanju“, bez prava kupca na naknadne reklamacije, navodi Direkcija.

Ponude za kupovinu nepokretnosti, kako je propisano, mogu da se dostave najkasnije do 10. januara 2017. godine do 15.30 casova, a ako je ponuda poslata poštom, dan predaje pošti – isključivo preporučenom pošiljkom, smatraće se kao dan predaje Direkciji, pod uslovom da pošiljka stigne u Direkciju do dana otvaranja ponuda.

Direkcija napominje da neblagovremene i nepotpune ponude neće razmatrati, kao ni one ponude u kojima cena ne bude navedena u evrima ili je data opisno.

Uplata postignute kupoprodajne cene vrši se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, na racun budžeta Republike Srbije, a rok plaćanja kupoprodajne cene je 15 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

(Tanjug, Blic)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE