Broj pregleda

Epilog problema “kuće na putu”

Prenosimo vam prilog u celosti sa sajta ‚‚Na Staroj planini“ – nastarojplanini.com, u kojem se govori o kući na putu prema Staroj planini.

kuca na putu
Foto: Na Staroj planini

Poštovani posetioci sajta i ljubitelji Stare planine,

Prošle nedelje sam napisao članak o problemu “kuće na putu” u mestu Mezdreja na putu za SP, ne znajući nikakve detalje. Zahvaljujući mnogim dobrim ljudima koji su se ubrzo javili, stupio sam u kontakt sa suvlasnicima na parceli i pričao sa skoro svim suvlasnicima.

Kako sam bio veoma rešen da ja lično učestvujem u rešavanju ove situacije i svojim ličnim primerom podstaknem i ostale ljude dobre volje da reše još neki od mnogobrojnih problema na Staroj planini, ponudio sam svim suvlasnicima kompenzaciju 1:2 u zemljištu, drugim rečima ponudio sam im 23ara svoje veoma atraktivne parcele ispod Jabučkog Ravništa, za njihovih 46ara “problematične” parcele. Nameravao sam potom da se odreknem dela parcele preko kojih treba da prođe put u korist Direkcije za građ.zemljište opštine Knjaževac ili kome već i da samostalno svojim sredstvima uklonim “kuću na putu” i proširim put kako bi normalno moglo da se prolazi ka Staroj planini.

Pre nekih pola sata razgovarao sam sa suvlasnicima oko moje ponude, nakon pet dana pregovaranja i oni su je ipak ODBILI uz obrazloženje da bi radije prodali parcelu za novac.

Isto tako su mi rekli i da je svojevremeno PZP Zaječar radilo procenu zemljišta, objekata i voćki na parcelama tokom 2007.godine, kao i da je GEO-Šarac radio skicu po kojoj je trebalo da se postupi pri procesu ekspropijacije. Svu tu dokumentaciju suvlasnici i dalje imaju u posedu i svi oni su više nego zainteresovani da se PROBLEM REŠI, tako što bi im se ponudila adekvatna kompenzacija u novcu za deo parcele koji treba da uzme put!!!

Ovom prilikom molim nadležne institucije, opštinu Knjaževac, JP Puteve Srbije, JP Stara planina i ostale, da se ponovo uključe u rešavanje ovog problema na radost svih nas ljubitelja Stare planine. Sve kontakte ovih divnih ljudi – suvlasnika parcela imam, kao i njihovu dozvolu da ih podelim sa osobama koji su nadležni da reše ovaj problem.

Slobodno me kontaktirajte,

Hajde da počnemo da radimo prave stvari!

S’ poštovanjem,

Goran Antić

0 Comments

  • Tesko ce se to resi

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE