Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Ana Brnabić: U nekim opštinama drastično smanjujemo broj zaposlenih, a u drugim ZAPOŠLJAVAMO

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je danas da će do kraja marta biti doneta nova odluka o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnim samoupravama za 2017. godinu i da je najaveća promena u odnosu na prethodne ta što se neće ići linearno u smanjivanje, a omogućiće i novo zapošljavanje.

Brnabić je rekla da se razmišlja da se lokalne samouprave podele u sedam grupa i da se dozvoli da zapošljavaju nove radnike o čemu bi odlučivala komisija u kojoj će biti promenjen sastav tako da će jednog svog prestavnika imati i ministarstvo.

Ministarka Ana Brnabić, foto: Marko Miladinović
Ministarka Ana Brnabić, foto: Marko Miladinović

Ministarka je najavila mnogo drastičnije smanjivanje broja zaposlenih u nekim lokalnim samoupravama koje nisu uspele da dođu do optimalnog broja zaposlenih.

“To ćemo uraditi u konsultacijama sa lokalnim samoupravama“, rekla je Brnabić i navela da očekuje da će početkom marta svim lokalnim samoupravama biti upućen novi predlog o maksimalnom broju zaposlenih i da je ministarstvo otvoreno za konsultacije sa svakom lokalnom samoupravom pojedinačno.

Ona je ocenila da su lineralnim smanjivanjem broja zaposlenih u lokalnim samoupravama, nažalost, kažnjene neke od najprofesionalnijih i najracionalnijih lokalnih samouprava, a da ništa nije urađeno da se broj zaposlenih smanji u onim koje su imale broj zaposlenih koji je daleko van optimalnog.

(Blic, Tanjug)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara