REALNO: Knjaževčani definitivno najjači ljudi u Srbiji

Broj pregleda

U Sarajevu od 1. i 2. aprila na GPC Svetskom kupu u pauerliftingu, puš pulu, čučnju, benč presu i dedliftu nastupala je i knjaževačka ekipa pauerlifting kluba “Knjaževac“ i ostvarila zavidne rezultate.

GRUPNA

Na ovom takmičenju nastupilo je 10 takmičara iz Knjaževca, šest u muškoj i četiri u ženskoj kategoriji.

Tom prilikom osvojeno je čak 12 medalja, 11 zlatnih i jedna srebrna.

U puš pulu sa opremom nastupio je Aleksandar Tošić i osvojio prvo mesto u kategoriji juniora, uzrasta od 13 do 23 godina do 75 kg telesne težine. Aleksandar je takođe proglašen za apsolutno i relativno najjačeg takmičara u ovoj disciplini.

Kada je u pitanju benč pres disciplina za muškarce bez opreme, boje Knjaževca branio je Nikola Stanković koji je tom prilikom osvojio drugo mesto u kategoriji juniora uzrasta od 13 do 23 godina i do 67.5 kg telesne težine. On je uspeo da podigne čak 92.5 kg u ovoj disciplini.

Benč pres za žene doneo je Knjaževcu prvo mesto jer je boje ove opštine u ovom takmičenju branila Mila Jakovljević u kategoriji veteranki, uzrasta od 40 i više godina, do 82.5kg telesne težine. Ona je podigla 52.5 kg.

U ded liftu za muškarce nastupio je i osvojio prvo mesto Ivica Aranđelović u kategoriji veterana uzrasta od 40 i više godina do 125 kg telesne težine, sa podignutih 150 kg.

U istoj disciplini, ali bez opreme, nastupio je Dušan Jovanović i osvojio prvo mesto u kategorija seniora – open, uzrasta od 24 do 39 godina do 100 kg telesne težine, sa podignutih 315 kg.

Najjače u ded liftu za žene bez opreme bile su Mila Jakovljević koja je osvojila prvo mesto u kategoriji veteranki uzrasta od 40 i više godina do 82.5 kg težine, sa podignutih 100 kg, potom Borka Blagojević koja je osvojila takođe prvo mesto u kategoriji kategoriji juniorki uzrasta od 13 do 23 godina do 52 kg težine, sa podignutih 90 kg i Nevenka Crnogorčević koja je osvojila prvo mesto u kategoriji veteranki uzrasta od 40 i više godina do 56 kg težine i sa podignutih 97.5kg.

U paerliftingu za muškarce sa opremom prvo mesto osvojio je  Aleksandar Radisavljević u kategoriji juniora  uzrasta od 13 do 23 godina do 90 kg težine, sa podignutih 555 kg u totalu.

U istoj disciplini bez opreme prvo mesto pripalo je Dušan Jovanoviću i to u kategoriji seniora – open uzrasta od 24 do 39 godina do 100 kg težine, sa podignutih 830.5 kg u totalu. Dušan je takođe proglašen za relativno najjačeg seniora u ovoj disciplini. Ivan Stanković osvojio je prvo mesto u kategoriji seniora – open uzrasta od 24 do 39 godina do 75 kg težine, sa podignutih 535 kg u totalu.

Jelena Marinković osvojila je prvo mesto u disciplini pauerliftinga za žene bez opreme u kategoriji seniorki – open uzrasta od 24 do 39 godina do 67.5 kg težine, sa podignutih 315 kg u totalu.

Inače, knjaževački klub doprineo je da reprezentacija Srbije zauzme ekipno drugo mesto u Pauerliftingu bez opreme.

Na takmičenju su učestvovali takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Danske.

Odlazak na ovo takmičenje pomogao je Sportski savez opštine Knjaževac i Opština Knjaževac kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Povezano

Strongman Grand prix – Open kup u Knjaževcu

TRI ZLATNE I DVE SREBRNE MEDALJE ZA KNJAŽEVAČKE SPORTISTE

PLK i bodibilding sportski klub ,,Knjaževac“ ostvario ODLIČNE rezultate u Trsteniku

Uspeh pauerlifting i bodi bilding kluba ,,Knjaževac“

Knjaževčani iz Čačka doneli zlatne medalje

Uspeh Knjaževčana na takmičenjima u Beogradu, Jagodini i Boru!

VESTI IZ KATEGORIJE

SERBIAN OPEN – BENCH PRESS U KNJAŽEVCU!

Izborna skupština Udruženja pčelara ,,Lipa“ i predavanje za pčelare 24. februara

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 26. februara u Knjaževcu!

Srbija je na pragu epidemije velikog kašlja?

Konkurs za upis u vojne škole traje do 31. marta

Objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju osnovaca i srednjoškolaca

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

SERBIAN OPEN – BENCH PRESS U KNJAŽEVCU!

Izborna skupština Udruženja pčelara ,,Lipa“ i predavanje za pčelare 24. februara

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 26. februara u Knjaževcu!

Srbija je na pragu epidemije velikog kašlja?

Konkurs za upis u vojne škole traje do 31. marta

Objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju osnovaca i srednjoškolaca