Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

SJAJNA VEST: Opštini Knjaževac odobreno 10.206.480,00 dinara za izgradnju puta

Opštini Knjaževac i gradu Pirotu odobreno je nešto više do 10 miliona dinara za realizaciju zajedničkog projekta izgradnje puta Mirkovic – Jabučko ravnište na Staroj planini.

opstina Knjazevac

Naime, Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da, sa 139,9 miliona dinara, podrži 40 jedinica lokalnih samouprava među kojima je i opština Knjaževac.

Ministarstvo je ovim sredstvima podržalo lokalne samouprave u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

mirkovac pirot

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština od kojih je 16 u grupi nerazvijenih.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

U narednom periodu jedinice lokalne samouprave će sprovesti postupak javne nabavke, a na osnovu iznosa utvrđenog ugovorom između jedinice lokalne samouprave i najpovoljnijeg ponuđača, utvrdiće se konačan iznos sufinansiranja od strane Ministarstva u istoj proporciji po kojoj su sredstva dodeljena Odlukom.

ODLUKA NA SAJTU MINISTARSTVA

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara