Knjaževačke

Broj pregleda

Miletić spasava prugu Niš-Prahovo koja ide preko Knjaževca

Milija Miletić – predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik na proteklom zasedanju Narodne Skupštine Republike Srbije postavio je pitanje JP ‚‚Železnicama Srbije“ u vezi revitalizacije pruge Niš – Prahovo, koja prolazi kroz Svrljig.

milija mileti predsedni

 To je pruga koja je veoma bitna za istok Srbije. Početak gradnje te pruge započeo je 1907. godine i svi znamo koliko je taj krak pruge veoma bitan za istok Srbije i imamo situaciju da je taj deo pruge počeo da probada od 1996 godine. U tom delu pruge bilo je preko 2000 zapošljenih ljudi, a danas ima oko 800 radnika koji taj deo pruge održava, rekao je Miletić.

On je istakao da pruga Niš – Prahovo koja prolazi kroz Svrljig, ali i kroz Knjaževac, Zaječar i druga mesta, probada iz dana u dan, a kao najgoru stvar Miletić je naveo da je 2007. godine tadašnja vlast, na inicijativu tadašnjog direktora preduzeća ‚‚Železnica Srbije“, htela da bukvalno ukine železnički saobraćaj u ovom delu Srbije.

Hteli su da zaustave saobraćaj putničkih vozova u ovom delu Srbije i na taj način da nanesu štetu velikom broju građana ovog dela Srbije kojima je to jedino prevozno sredstvo, rekao je Miletić.

Građani su se pobunili i argumentovano dokazali da to nije u redu i zaustavljena je inicijativa gašenja pruge.

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da je ova saobraćajna trasa veoma bitna za teretni saobraćaj zato što velike količine robe kreće iz Svrljiga, Bora, Knjaževca, Zaječara prema luki u Prahovu.

Veoma je bitno da se ovaj deo pruge obnovi, da se pragovi rekonstruišu i da ‚‚Železnica Srbije“ u narednom periodu stavi mnogo veći akcenat na prugu Niš – Prahovo, poručio je Miletić.

Miletić je na kraju nadležnima postavio pitanje da li će biti uložena veća sredstva za remont pruge, popravku pragova, obnovu vozova i sl.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara