Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Opštinsko veće o vrtiću i budžetu za 2016.

Na sednici Opštinskog veća opštine Knjaževac većnici su imali priliku da razmatraju završni budžet za proteklu godinu, brojem dece u vrtićima i nacrtom Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije.  

Skupština opštine Knjaževac, foto: Marko Miladinović, Knjaževačke novine
Skupština opštine Knjaževac, foto: Marko Miladinović, Knjaževačke novine

Kako je rečeno na sednici veća, za pedesetak dece i u narednoj godini neće biti mesta u PU “Bajka“.

Direktor PU “Bajka“ Dragan Đorđević kaže da je Ustanova dobila 194 zahteva, a da 119 mogu biti odmah realizovani.

Za 20 ili 24 zahteva razmišljamo zbog toga što još uvek ne znamo koju ćemo grupu formirati, još uvek nismo odlučili da li će to biti jaslena grupa ili će biti mešovita grupa, ali svakako će pedesetak roditelja ostati van vrtića i čekati neku drugu priliku, rekao je direktor Đorđević.

Miroljub Mihajlovic
Zamenik predsednika opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović, foto: privatna arhiva

Zamenik predsednika opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović ističe da je veoma bitno povećanje kapaciteta u vrtićima kako bi za sve mališane bilo mesta.

Kao i do sada dali smo povećanje od 20%, pomoći ćemo mnogim roditeljma ali ćemo i ove godine imati 50 dece koja neće biti upisana. Zaključak sa veća je da već naredne godine pokušamo da poboljšamo stanje, poručio je Mihajlović.

U nastavku sednice veća utvrđen je nacrt Odluke o donošenju Lokalnog antikorupcijskog plana, koji će se 12. juna naći na javnoj raspravi, o završnom računu budžeta za 2016. godinu, koji je usvojen na sednici Veća, izjasniće se i odbornici Skupštine opštine Knjaževac.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara