Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

U Knjaževcu počeo program stručne prakse

Opština Knjaževac, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, počinje finansiranje stručne prakse za sve mlade ljude, koji su završili viskoke škole i fakultete.

Milan Djokic Knjazevac

U Lokalnom akcionom planu zapošljavanja, koji opština Knjaževac radi sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, opredeljeno je 7.000.000,00 dinara.

Tim sredstvima finansiraće se stručna praksa za sve građane Knjaževca koji su završili visoke škole i fakultete, kaže predsednik opštine Milan Đokić.

“Smatramo da je to obaveza jedne lokalne samouprave, iako smo svesni da nećemo moći da ih sve zaposlimo trajno, da im makar pružimo šansu da odrade stručnu praksu. Stručna praksa će moći da bude realizovana u privatnom i javnom sektoru – u javnom sektoru samo iz oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, dok će svi ostali moći da stručnu praksu obave u privatnom sektoru. Pozivam sve naše mlade sugrađane, koji su završili fakultete, visoke i više škole, a prijavljeni su na evidenciji NSZ, da se zainteresuju i da nađu firmu u kojoj će odraditi stručnu praksu. Koristim priliku da obavestim i sve zainteresovane poslodavce da je ovo sjajna prilika da bez ikakvih troškova dođu do mogućnosti za angažovanje mladih, školovanih, kvalitetnih ljudi, sa velikom nadom da će sutra neki od njih ostati u stalnom radnom odnosu“, kazao je Đokić.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara