Broj pregleda

Požurite, ističu rokovi za bespovratnu pomoć za hladnjače, farme i skladišta

Krajnji rok za podnošenje zahteva je 15. oktobar, a maksimalan iznos novca po korisniku je 8.000.000,00 dinara.

13711538 257679684613402 1011419613 o
Foto: Stevanović pritekao u pomoć poljoprivrednicima, foto: Privatna arhiva

Podsećamo sve potencijalne korisnike budžetskih sredstava da 15. oktobra ističe rok za podnošenje zahteva za korišćenje podsticajnih sredstava po osnovu Pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje konkursa Ministarstva poljoprivrede.

Bespovratna sredstva mogu se dobiti za skladištenje žitarica, zatim za nabavku nove opreme i izgradnju objekata za smeštaj životinja, kao i izgradnju hladnjače i nabavku opreme za njih.

Bespovratna sredstva za skladištenje žitarica mogu se dobiti u svrhu izgradnje novih objekata silosa i podnih skladišta i nabavke nove opreme za objekte namenjene skladištenju žitarica.

Bespovratna sredstva koja se mogu dobiti za izgradnju hladnjača i nabavku nove opreme za hladnjače mogu se upotrebiti za umanjenje troškova izgradnje objekata za čuvanje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda, kao i nabavku nove opreme za objekte za čuvanje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda kao što su kompresori, isparivači, kondenzatori, paneli sa metalnom konstrukcijom i vrata za komore.

Kada su u pitanju podsticaji za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu stočarsku proizvodnju bespovratna sredstva se mogu dobiti za izgradnju objekta za smeštaj životinja, nabavku opreme za objekte za smeštaj mlečnih krava i tovnih junadi, opreme za objekte za smeštaj krmača, odgoj prasadi i tov svinja, opreme za objekte za držanje i odgoj ovaca i koza i opreme za objekte za držanje i odgoj živine.

Subvencioniše se 50-65% od iznosa cene investicije bez PDV-a, a visina subvencije zavisi od toga da li se korisnik nalazi u marginalnom području. U tom slučaju povraćaj je 65 odsto uloženih sredstava.

Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 8,000,000.00 dinara.

Iznos pojedinačnog računa kao i iznos za svaku pojedinu stavku na računu mora biti veći od 50,000.00 dinara.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se ministarstvu nadležnom za poslove poljoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, za svaku kalendarsku godinu, u periodu od 15. aprila do 15. oktobra tekuće godine.

Izvor: Agrosmart.net

0 Comments

  • Vidite ga nase igorce vredno nego kako

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE