Broj pregleda

DOMAĆINSKA KUĆA: Opština Knjaževac za razvoj poljoprivrede izdvaja 30 miliona dinara

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić istakao je da Opština vodi računa o poljoprivredi knjaževačkog kraja, te je povodom toga u budžetu odvojeno 30.000.000 dinara za direktnu podršku pomoći individiualnim poljoprivrednim proizvođačima i to uz sredstva koja će biti uložena u početak Programa komasacije doline Timoka u 12 KO (katastarskih opština) od Knjaževca do Minićeva. ,,Komasacijom zemljišta biće ukrupnjeno više od 4.000 ha kvalitetnog zemljišta“, poručio je Đokić. 

Milan Đokić - predsednik Opštine Knjaževac
Milan Đokić – predsednik Opštine Knjaževac

Predsednik opštine Milan Đokić obraćajući se knjaževačkim poljoprivrednicima u Regionalnom centru za sručno usavršavanje istakao je da će na ovaj način dolina Timoka postati i ostati povrtarska bašta Srbije koja će moći da uz Leskovac i jug Srbije opskrbljuje srpsko tržište povrtarskim proizvodima.

Pored svega, planiramo da uložimo oko 20 miliona dinara u dodatno uređenje atarskih puteva, poručio je Đokić.

Opština će subvencionisati i ovčarstvo i kozarstvo, pa će za tu namenu biti odvojeno 7 miliona dinara. Za tu namenu biće raspisan konkurs, a maksimalan iznos po domaćinstvu koji će biti dodeljivan iznosiće 500.000,00 dinara. 

Takođe, opština će pospešivati i preradu mleka i formiranje mini klanica za sitnu stoku, za uslužno klanje, kao i mnoge druge mere koje se direktno tiču razvoja poljoprivrede u knjaževačkom kraju.

0 Comments

  • Svaka cast predsedniku Djokicu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE