Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Za knjaževačke poljopoprivrednike obezbeđene mini sušare i hladnjače, plastenici, atomizeri…

Danas su 24 korisnika koji su dobili subvencije u vidu poljoprivredne opreme i to mini sušare i hladnjače, pipalice, atomizeri, plastenici. Poljoprivrednici su danas ugovore potpisali sa Opštinom Knjaževac koja je sredstva za nabavku obezbedila zajedno sa Sokobanjom uz podršku nemačke organizacije GIZ. 

Plastenička proizvodnja, foto: pixavay.com, autor: Rene Rauschenberger
Plastenička proizvodnja, foto: pixavay.com, autor: Rene Rauschenberger
Šef kabineta predsednika opštine Branislav Josifović, foto: PrtScr, knjazevacinfo Youtube kanal
Šef kabineta predsednika opštine Branislav Josifović, foto: PrtScr, knjazevacinfo Youtube kanal

Po rečima šefa kabineta predsednika Opštine Knjaževac Branislava Josifovića nabavljene su veoma značajne i ozbiljne mašine za rad koje će unaprediti poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji opštine Knjaževac.

Danas smo imali potipisavanje ugovora sa korisnicima koji su dobili opremu. Poljoprivrednici su dobili zaista ozbiljne mašine i to od pipalica, preko mini hladnjače i sušara, atomizera, plastenika i dr. Stvarno smo se potrudili da poljoprivrednici dobiju nešto što će značajno unaprediti njihovu poljoprivrdnu proizvodnju, rekao je Josifović.

Kako se danas prilikom potpisivanja moglo čuti – ciljne grupe koje su uključene u realizaciju projekta su žene i mladi sa sela i Romi.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić poželeo je svim korisnicima kojima su odobrena sredstva za kupovinu radnih mašina i sl. puno sreće i uspešne i berićetne godine.

Opstina Knjazevac
Opština Knjaževac

Na kraju, vredno je istaći da se Opština Knjaževac i ovog puta ponela domaćinski prema svojim poljoprivrednicima jer je na odobrena sredstva dotirala sa po još 30.000 dinara svakom licu za neophodne troškove oko obezbeđivanja potrošnog materijala. 

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara