Broj pregleda

Koliko košta osvetljenje ‚‚kamenog“ mosta u Knjaževcu

Nabavka je sprovedena, kameni most u Knjaževcu je osvetljen, o čemu smo i ranije pisali. Međutim, danas se na pojedinim društvenim mrežama spekuliše o ceni radova na pomenutoj lokaciji o čemu smo detaljno istraživali ovih dana. 

Kameni most, foto: G.maps, ilustracija
Kameni most, foto: G.maps, ilustracija

Naime, tragom vesti da je iskazana sumnja u vrednost radova, na osvetljenju knjazevackog „kamenog“ mosta, potražili smo odgovor od Mladena Radosavljevića, direktora Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac koje je sprovelo postupak javne nabavke i izbora izvođača.

Mladen Radosavljević, arhivska fotografija, novembar 2013. / ilustracija
Mladen Radosavljević, arhivska fotografija, novembar 2013. / ilustracija

Obično ne komentarišem objave na Fejsbuku, iz principa, ali obzirom da ne prestaju obmane oko ove stvari upoznaću Vas sa činjenicama. JP za razvoj je raspisalo i sprovelo javnu nabavku za dekorativno osvetljenje kamenog mosta i vršilo nadzor nad radovima. Ugrađena oprema je od proizvođača Fiberli sa svim potrebnim atestima i garancijama. Ugrađeno je 50 nadgradnih svetiljki 12W, Fluksa 1350 lm, zaštićene od uv zračenja, u ip66 zaštiti, za temperaturni opseg rada od -30 do +45°C, osam reflektora za osvetljenje ispod mosta – nadgradna svetiljka zaštićena od uv zračenja, snage 25w, ukupan fluks 2850lm, u ip66 i ik10 zaštiti, za temperaturni opseg rada od -30 do +45°C, kao i potrebni drajveri za kontrolu. Na žalost, svetiljke za dekorativnu rasvetu su skupe i ne mogu se nabaviti i ugraditi za tako male iznose koji su navedeni u predmetnoj objavi. Da su jeftinije obezbedili bi smo osvetljenje svih mostova kao i značajnijih zgrada i parkova za šta imamo projekte. JP za razvoj vodi investicije za opštinu Knjaževac, sve radimo transparetno tako da za ovu ili bilo koju drugu investiciju svako može da se informiše i dobije tačan podatak u prostorijama JP ili putem mejla, rekao je Radosavljević za portal ‚‚Knjaževačke novine“.

Javnu nabavku sprovelo je Javno preduzeće za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac na čijem je čelu direktor Mladen Radosavljević.

Radove je izvodila firma Cesec doo iz Sokobanje, a vrednost izvedenih radova bila je 806 000,00 bez PDV-a, odnosno 967.200,00 dinara sa uračunatim PDV-om.

0 Comments

  • Da nije to malo mnogo?

  • Pojasni to Mladene malo bolje mi prost narod ne znamo neke vaze parafraze i sta ovde kosta 900iljade

  • Vreme je za promene

  • Ovde nekoliko ljudi vode opštinu Knjaževac a gde pitajte se???

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE