Broj pregleda

Zamenik predsednika SO Knjaževac na Konferenciji „Mladi privrednik u poljoprivredi“ u Novom Sadu

U Novom Sadu protekle nedelje održana je konferencija pod nazivom ‚‚Mladi privrednik u poljoprivredi“ u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika. 

Foto: PrtScr, youtube link RTV (Radio televizija Vojvodine), video: Da mladi privrednici vide šansu u poljoprivredi
Foto: PrtScr, youtube link RTV (Radio televizija Vojvodine), video: Da mladi privrednici vide šansu u poljoprivredi / RTV / kanal: Radio Televizija Vojvodine

Ovoj konferenciji prisustvovao je veliki broj mladih ljudi koji su prepoznali šansu agrobiznisa i predstavili svoje proizvode na drugom Sajmu mladih poljoprivrednika na Ribljoj pijaci u Novom Sadu.

Foto: M. M. / privatna arhiva
Foto: M. M. / privatna arhiva

Konfereniciji je prisustvovao i narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, kao i zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac Igor Stevanović.

Stevanović je ovom prilikom istakao da opština Knjaževac pomaže svoje poljoprivrednike, te da se akcenat stavlja i na mlade koji žele da se bave poljoprivredom i žele da se vrate svom selu.

Vojvođanski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković izjavio je da poljoprivreda daje veliki doprinos celokupnoj privredi Vojvodine, ali da značajan problem predstavlja smanjenje broja mladih koji svoju perspektivu vide u agrarnom sektoru.

Na konferenciji su pored narodnog poslanika Milije Miletića učestvovali i pomoćnik pokrajinskog sekretara za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petković, predsednik i sekretar Udruženja Milan Borić, Aleksandar Milovanović, kao i program menadžer za poljoprivredu i ruralni razvoj Delegacije EU u Srbiji Laslo Arendaš.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE