Broj pregleda

MILAN ĐOKIĆ: NOVIH 40 MILIONA U BUDŽETU ZA VAŽNE PROJEKTE!

Dobro i domaćinsko vođenje opštine od strane aktuelne vlasti na čijem čelu je predsednik opštine Milan Đokić, rezultiralo je povećanjem prihoda u budžetu. Tako je budžet opštine Knjaževac od juče UVEĆAN ZA 40 MILIONA, a sredstva će biti usmerena ka razvoju gradskog i seoskih naselja.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, foto: Knjaževačke novine
Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, foto: Knjaževačke novine

Sredstva su obezbeđena na inicijativu predsednika opštine Milana Đokića, i to od Vlade Republike Srbije, resornog Ministarstva rudarstva i energetike i kroz naplatu lokalnih ekoloških taksi.

Ova sredstva biće usmerena ka stvaranjem znatno boljih uslova u obrazovnim institucijama, preduzećima i mesnim zajednicama.

Povećanje budžeta stiže iz tri izvora i to zbog bolje naplate ekoloških taksi za zaštitu životne sredine, deo sredstava je preusmeren transferima drugog nivoa vlasti i iz resornih ministarstava, kazao je Đokić.

opstina knjazevac 2

Opština Knjaževac intenzivno pronalazi izvore finansiranja za mnoge projekte iz drugih sredstava, a ne samo iz lokalnog budžeta, što opštinu Knjaževac čini naprednijom, snalažljivijom i znatno boljom lokalnom samoupravom nego što je ranije bila.

PRIORITE UŠTEDA: OPŠTINA KNJAŽEVAC TROŠIĆE ZNATNO MANJA SREDSTVA ZA GREJANJE

Ilustracija, foto: tremco-illbruck.com
Ilustracija, foto: tremco-illbruck.com

Od Ministarstva rudarstva i energetike Opština Knjaževac je dobila sredstva  u visini od 12.876.751,00 dinara za povećanje energetske efikasnosti zgrade Opštinske uprave, za izradu termo izolacije fasade, zamenu stolarije, ventila, rekonstrukciju krova i sl. Na taj način plan je da se drastično smanje troškovi grejanja tokom zime u narednim godinama.

KNJAŽEVAČKE ŠKOLE U NOVOM RUHU

Kaplar, foto: Redakcija
Kaplar, foto: Redakcija

Pristigla sredstva biće raspoređena osnovnim i srednjim školama za rekonstrukciju poda i rasvete u sportskoj hali OŠ ‚‚Kaplar“, dok će ‚‚Dubrava“ i ‚‚Vuk Karadžić“ dobiti po pola miliona za nabavku opreme koja školama preko potrebna. OŠ ‚‚Mladost“ će dobiti 200.000 dinara, dok će po milion dobiti srednje škole na teritoriji knjaževačke opštine.

Vredno je reći da će Opština pomoći i Centru za socijalni rad opštine Knjaževac kome će biti uplaćena sredstva u visini od 1.430.000 dinara.

EVROPSKA UNIJA PODRŽALA PET PROJEKTA IZ KNJAŽEVCA

Serbian and European Flag Ball - Split Flags of Serbia and the EU, foto: 123rf.com
Srb/EU/ foto: 123rf.com

U zaječarskom okrugu biće finansirano 10 projekta sredstvima Evropske unije kroz novi IPA program prekogranične saradnje, a čak pet projekta je upravo iz naše opštine, iz opštine Knjaževac.

Simple Look

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE