Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

‚‚Put do Stare planine katastrofalan“ – ŠTA VAM TO ZNAČI?

Danas je na pojedinim internet portalima u Srbiji osvanula vest da je šestodnevni ski-pas za Novu godinu preko 16.000 dinara, te da su naši ski-centri skuplji čak i od francuskih. 

Stara planina, foto: Redakcija
Stara planina, foto: Redakcija

Međutim, ništa ne bi bilo čudno da u tekstu o tome nismo naišli na rečenicu u kojoj piše da je put do Stare planine u katastrofalnom stanju… Pogledajte i sami procenite:

Novoizgrađena saobraćajnica od Svrljiga do Stare planine, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Novoizgrađena saobraćajnica od Svrljiga do Stare planine, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

‚‚Stara planina ima solidne staze, ali je put do tamo katastrofalan – naročito u zimskim uslovima“.

Stara planina reke 2
Reke Stare planine, foto: M. Miladinović, Knjaževačke novine

Po rečima brojnih turista koji dolaze na Staru planinu – ova planina ima više nego solidne staze i godinama se radi na njihovoj modernizaciji. Procenjuje se da će imati najbolje staze za skijanje u narednih 10-tak godina. Put je izgrađen prošle godine, deonica od Svrljiga do knjaževačke opštine je presvučena novim asfaltom.

Takođe, čudno je što autor nije obrazložio u kom smislu je put katastrofalan, da li to znači da je put prepun rupa, da je infrastruktura loša ili u toku zimske sezone služba ne radi svoj posao?

ZA SVE ONE KOJI NISU UPUĆENI! PUT DO STARE PLANINE JE REKONSTRUISAN

Na kraju možemo zaključiti da je u ovom tekstu Stara planina pomenuta samo u tom kontekstu, dok su planine Kopaonik i Zlatibor, koje su ne sumnjivo lepe i prave turističke destinacije, pomenute više puta.

Ova lepotica naučila je da bude marginalizovana, ali i pored toga turisti na nju dolaze iz godine u godinu u što većem broju.

Da podsetimo:

PROČITAJ JOŠ…Najkraći put do Stare planine je izgrađen, turisti dobro došli

Ovaj medijski sadržaj sufinanisran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Naziv projekta koji ralizuju “Knjaževačke novine“ je “Knjaževac i Stara Planina“.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada