Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

OŠ ‚‚Dubrava“: Upis u prvi razred počinje 1. aprila

Osnovna škola „Dubrava“ obaveštava roditelje budućih prvaka da će u prvi razred školske 2019/2020 upisivati svu decu koja će do početka školske godine imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Ilustracija, učenik, foto: Pixabay
Ilustracija, učenik, foto: Pixabay

Upis će početi 01. aprila 2019. godine a za decu sa područja druge škole, roditelj, odnosno zakonski zastupnik može podneti zahtev izabranoj školi, do 01. februara tekuće godine.

Ove godine roditeljima će u velikoj meri biti olakšan upis jer će moći da se obrate školi zahtevom da u njihovo ime elektronskim putem pribavi dokumenta potrebna za upis poput Izvoda iz matične knjige rođenih i dokaza o prijavi prebivališta.
Naravno, pored opcije da škola elektronskim putem pribavi potrebna dokumenta za upis roditelji koji žele, moći će dokumeta da dostavljaju školi i u papirnoj formi kao i ranijih godina.

Novi softver koji će školama i roditeljima olakšati upis dece u prvi razred biće obezbeđen od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pušten u rad krajem februara.

Bliže informacije o upisu dece u prvi razred možete dobiti kod sekretara škole, lično ili putem kontakt telefona 739-606, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara