Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

HRONIKA KNJAŽEVAC: Sedam osoba uhapšeno zbog sumnje da su oštetili budžet za 32 miliona dinara

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Odsekom poreske policije Zaječar, uhapsila sedam osoba zbog sumnje da su izvršile više krivičnih dela, čime su oštetile budžet Srbije za više od 32 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija, ilustracija, arhivska fotografija: Marko Miladinovć, portal ,,Knjaževačke novine''
Policija, ilustracija, arhivska fotografija: Marko Miladinovć, portal ,,Knjaževačke novine“

Uhapšeni su D.D. (46), odgovorno lice „Vega frut“ iz Knjaževca, zbog sumnje da je izvršio pranje novca, poresku utaju, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreskih kredita, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, dok su uhapšeni S.P. (55), radnica tog preduzeća i S.N. (52), odgovorno lice „Džervin“ iz Novog Sada – ogranak u Knjaževcu i vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, koji se terete za pranje novca, poresku utaju i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreskih kredita.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca uhapšeni su N.M. (56), faktički odgovorno lice „Vega frut“, i B.S. (54), odgovorno lice firme „Frigo flora trans“ iz Knjaževca, dok se D.B (62) i D.J. (47), vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, terete za pranje novca i poresku utaju.

Sumnja se da je S.N. u periodu od januara 2016. do kraja 2018. vršio uplatu novčanih sredstava na tekući račun „Vega fruta“.

Kako se sumnja, D.D. je potom zajedno sa S.P. po osnovu fiktivnih računa na ime raznih usluga izvršio prenos novca na račun „Frigo flora trans“ i po osnovu fiktivnog otkupa poljoprivrednih proizvoda uplatu novčanih sredstava na tekuće račune poljoprivrednih gazdinstava D.B. i D.J., koji su uplaćene iznose u gotovini podizali sa računa i predavali D.D., N.M. i S.N.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Beta, N1

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara