Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Za razvoj poljoprivrede u Knjaževcu izdvojeno 30 MILIONA DINARA

Protekle nedelje u prostorijama OO SNS Knjaževac održana je konferencija za novinare, a glavna tema bila je razvoj poljoprivrede i subvencije iz ove oblasti. 

Srpska napredna stranka, foto: Wikipedia, grb stranke
Srpska napredna stranka, foto: Wikipedia, grb stranke

O subvencijama u poljoprivredi govorio je član Opštinskog odobora Srpske napredne stranke Marko Stojanović.

Opština Knjaževac je u 2019. godini obezbedila 30.000.000 dinara za subvencije kojima će se pospešiti i unaprediti razvoj poljoprivrede na teritoriji knjaževačke opštine.

DVA KONKURSA ZA POLJOPRIVREDNIKE ZAVRŠENA! 

Po rečima Marka Stojanovića dva konkursa su već završena i to jedan u oblasti razvoja pčelarstva, a drugi u oblasti stočarstva.

Vrednost sredstava za pčelare je 6.500.000 dinara, odnosno 4.500.000 dinara za stočare – za nabavku umatičenih grla stoke.

Na sednici Opštinskog veća usvojena su još četiri konkursa koji će za nekoliko dana i zvanično biti raspisani, rekao je Stojanović knjaževačkim medijima.

Kako je Stojanović najavio konkursi su usmereni na voćarstvo, na zasade medonosnog bilja, te za nabavku opreme za preradu i subvencionisanje troškova organske proizvodnje.

ZA ATARSKE PUTEVE 8 MILIONA! 

Tokom ove kalendarske godine dosta je urađeno po pitanju uređenja atarskih puteva na teritoriji knjaževačke opštine, a za tu namenu ove godine izdvojeno je čak 8.000.000 dinara.

Atarski putevi su uređeni ka Vlaškom Polju, ali i na mnogim drugim lokacijama gde se ljudi aktivno bave poljoprivredom, a na osnovu prethodnog zahteva koji su Opštini dostavljale mesne zajednice.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada