Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Opština brine o razvoju voćarstva

Da opština Knjaževac brine o svojim voćarima i razvoju voćarstva, dokazuju brojne pogodnosti koje lokalna samouprava pruža u pogledu razvitka i boljitka u poljoprivredi. 

Višnja, foto: Daria Głodowska, pixabay.com
Višnja, foto: Daria Głodowska, pixabay.com

Naime, sredstvima iz budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac, za 2019. godinu subvencionisaće se registrovana poljoprivredna gazdinstva za investicije u proizvodnju višanja u tekućoj godini u iznosu od 6% vrednosti investicije. Subvencija će iznositi 6% od ostvarene vrednosti proizvodnje, a najviše do 100.000,00 dinara.

Pravo prijave na ovaj konkurs imaju nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstvava sa područja knjaževačke opštine.

Na ovaj način Opština Knjaževac daje punu podršku voćarima, konkretno u ovom slučaju višnjarima, znajući da je višnjarstvo jedna od najjačih grana voćarstva na teritoriji knjaževačke opštine.

Kroz podršku višnjarstvu, definitvno – podrška je privredi i jačanju privrednih i poljoprivrednih kapaciteta opštine Knjaževac.

Kako jača poljoprivreda i voćarstvo, tako i naša opština jača, to je evidentno. Opština Knjaževac se razvija najbolje i najbrže u regionu, u to sam siguran, kaže voćar Stanković iz Knjaževca.

Inače, poljoprivrednici su zadovoljni merama koje preduzima opština za razvoj i napredak svih grana, pa i stočarstva – koje je takođe u razvitku na ovim prostorima.

Vredno je reći, kada se konkretno tiče ovog konkursa, sredstva se odobravaju za ostvareni obim proizvodnje koji je namenjen daljem tržištu, ne i za sopstvene potrebe.

_______________________________________________________________

Tekst je nastao uz podršku Opštine Knjaževac – medijski sadržaj na temu ‚‚Turizam, poljoprivreda i privreda Knjaževca“ sufinansiran je iz budžeta Opštine Knjaževac. 

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara