Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Privreda pokreće Knjaževac

Pored turizma i poljoprivrede koji su dobro razvijeni na teritoriji knjaževačke opštine, zahvaljujući merama koje preduzima opština Knjaževac, najpre kroz bavljenje poljoprivredom i poljoprivrednim poslovima Knjaževčana, a onda i kroz promociju turizma, u ovoj godini zabeležen je i privredni rast i napredak u ovoj opštini.

Opština Knjaževac, foto: Marko Miladinović
Opština Knjaževac, foto: Marko Miladinović

Naime, po nezvaničnim podacim, saznajemo da je pre nekoliko godina na birou bilo nezaposlenih 4.500 Knjaževčana, da bi ta brojka bila skoro pa dvostruko manja u 2019. godini, kada je na birou 2.500 nezaposlenih lica iz Knjaževca.

Ovo je dokaz da se privredna politika vodi u pravom smeru, ali i to da privredna klima daje rezultate govori u prilog tome da u poslednjih nekoliko godina svoje pogone fabrika u Knjaževcu otvaraju Nemci, Italijani, ali i domaći investitori.

Pa je tako na primer Opština Knjaževac otkupila za sumu od 78.000.000,00 dinara bivšu fabriku ozubljenja IMT. Cilj je da se u ovaj objekat dovede novi investitor koji bi uposlio mnoge Knjaževčane.

knjazevac mapa 2

Do sada u Knjaževcu otvoreno nekoliko pogona stranih i domaćih kompanija. Tako da je na prostoru bivšeg IMT-a, u hali motora, stacionirana knjaževačka kompanija SCS, a u pogonu bivše kompanije TINA od skora je stacionirana firma ,,Mobi“ koja će kroz faze zaposliti više od 150 ljudi. U hali bivšeg ,,Imosa“ nemačka kompanija ,,Hatiba“  formira svoj proizvodni proces, a ove godine zaposliće 50 radnika, naredne godine još toliko.

Inače, da ima još dobrih vesti na polju ekonomije i zapošljavanja ljudi je istinak jer italijanska firma ,,Prodžetik“ ponovo inicira dolazak u Knjaževac i započinjanje posla na lokaciji, odnosno zemljištu koju su pre nekoliko godina kupili u našoj opštini.


Tekst je nastao uz podršku Opštine Knjaževac – medijski sadržaj na temu ‚‚Turizam, poljoprivreda i privreda Knjaževca“ sufinansiran je iz budžeta Opštine Knjaževac. 

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara