Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Ujedinjena seljačka stranka izlazi na predstojeće izbore 2020. godine

Juče je u Aleksincu održan glavni odbor Ujedinjene seljačke stranke na kojem je odlučeno da USS izlazi na predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore u Srbiji. 

Stevanović (levo), Milković (u sredini), Miletić (desno), foto: Knjaževačke novine
Stevanović (levo), Milković (u sredini), Miletić (desno), foto: Knjaževačke novine

Glavni odbor je jednoglasnom odlukom prihvatio predlog predsednika stranke Milije Miletića da on vodi dalje pregovore oko mogućih koalicija i saradnji.

Po njegovim rečima u Nišavskom, Topličkom, Zaječarskom, Jablaničkom, Pčinjskom i Borskom okrugu Ujedinjena seljačka stranka imaće najmanje 30.000 glasova, a ukoliko se uključe i ostali delovi Srbije ova brojka biće veća, što znači da bi eventualno da USS izađe sama na izbore imala nešto malo više od 1,5% glasova na teritoriji Srbije, odnosno preko 50.000 glasova, što su, po rečima predsednika USS Milije Miletića, ranija istraživanja pokazala približnu brojku.

Na teritoriji Srbije imamo preko 65 odbora i povereništva, a najveći broj je na jugoistoku Srbije, gde očekujemo i najbolje rezultate, rekao je Miletić za portal ,,Knjaževačke novine“.

Glavnom odboru prisustvovao je i podpredsednik stranke Igor Stevanović, inače aktuelni zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac.

U svečanom delu sednice prisustvovali su koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke i to koordinator Izvršnog odbora za Nišavski i Pirotski okrug Bojan Bajagić i članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara