Књажевачке

НОВИНЕ

Pomen u Crkvi Sv. Đorđa

Broj pregleda

Knjaževačke demokrate odale poštu Zoranu Đinđiću

Knjaževački članovi Demokratske stranke okupili su se u crkvi Sv. Đorđa da odaju pomen ubijenom premijeru Srbije i predsedniku DS-a Zoranu Đinđiću.

Ilustracija, foto: AP Archive, Zoran Đinđić, yt screenshoot
Ilustracija, foto: AP Archive, Zoran Đinđić, yt screenshoot

Vredno je istaći da se demokrate iz Knjaževca svake godine okupe da odaju poštu Zoranu Đinđiću, ubijenom premijeru Srbije i predsedniku DS-a.

Zoran Đinđić (Bosanski Šamac, 1. avgusta 1952 — Beograd, 12. mart 2003) bio je srpski političar, filozof, doktor filozofije, dugogodišnji predsednik Demokratske stranke, gradonačelnik Beograda (1997) i Predsednik Vlade Republike Srbije (2001—2003). Đinđić je bio jedan od 13 intelektualaca koji su obnovili rad predratne Demokratske stranke, čiji je predsednik postao 1994. godine. Tokom 1990-ih bio je jedan od lidera opozicije režimu Slobodana Miloševića, a 2001. godine postao je premijer Srbije nakon svrgavanja Miloševića 5. oktobra 2000. godine. Kao premijer zalagao se za prodemokratske reforme i pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Ubijen je u atentatu od strane Zvezdana Jovanovića, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije koji je bio povezan sa organizovanom kriminalnom grupom poznatijom kao Zemunski klan.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara