Књажевачке

НОВИНЕ

Tako se to radi

Broj pregleda

DOMAĆINSKI PREMA SVOJIM SUGRAĐANIMA: Opština Knjaževac donela niz mera za sprečavanje širenja korona virusa

Nakon što je formiran Stručno-operativni tim koji će se baviti pitanjima sprečavanja širenja korona virusa na teritoriji knjaževačke opštine, opština je nizom donešenih mera izašla u susret građanima kako bi im olakšala svakodnevnicu.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, foto: Knjaževačke novine
Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, foto: Knjaževačke novine

Tim povodom, donešena je odluka da se otovri kol centar koji će služiti za pitanja o zdravlju i snabdevanja starih lica.

Takođe, ograničen je rad ugostiteljskih objekata i pojačana je kontrola onih koji dolaze iz inostranstva. 

Predsednik opštine Milan Đokić pozvao je na disciplinu i solidarnost, te poručio da opština Knjaževac ulaže znatne napore da Knjaževac ostane bezbedan grad kao i do sada.

Đokić ističe da su danas donete mere koje će olakšati život starijim sugrađanima.

Zbog velikog broja dezinformacija na društvenim mrežama formirali smo kol centar – dva dežurna broja telefona. Jedan će služiti za sve one što su u dilemi, za pitanja i probleme iz sfere zdravstva, a drugi će služiti isključivo za potrebe građana, za evidentiranje starih lica, hroničnih bolesnika, invalida i sl. kao i to da se licima dopreme namirnice na kućne adrese, poručio je Đokić.

Opština Knjaževac formirala je dovoljan broj ekipa i volontera, ljudi zaposlenih u javnom sektoru koji će distribuirati životne namirnice, lekove i ostale potrepštine starijim građanima Knjaževca.

Prijava kreće od ujutru i traje do 13 časova, a dostava će se odvijati od 17 do 19 časova.

U popodnevnim časovima, od 14 do 20 časova, će se prijavljivati sa potrebama za dostavu koja će se odvijati od 11 do 13 časova.

Predsednik Đokić pozvao je građane na punu odgovornost, solidarnost i disciplinovano ponašanje, kako bi se sprečilo da virus od koga je u svetu umrlo na hiljade ljudi, uzme veliki broj žrtava i na teritoriji knjaževačke opštine.


BROJEVI TELEFONA – KOL CENTAR

  • 064 864 33 42 – Medicinske konsultacije u razgovoru sa lekarima Zdravstvenog centra.
  • 064 864 33 24 – Kol centar za potrebe građana, pre svega starih, invalidnih i hronično bolesnih lica, kako bi im se namirnice u narednom periodu dostavljale na kućne adrese.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara