Bez penzije protekla dva meseca

Broj pregleda

Za vreme vanrednog stanja ove pet zemlje stopirale su isplatu penzija

Iz pet država nisu stizale penzije penzionerima u Srbiji zbog zabrane kretanja starijim od 65 godina.

Penzioneri, foto: Pixabay.com, autor: Daniele Da Luz
Penzioneri, foto: Pixabay.com, autor: Daniele Da Luz

Bez primanja je protekla dva meseca bilo 296 penzionera.

Nadležni nisu uspeli da uspostave kontakt sa penzionim fondovima Norveške, Velike Britanije, odakle je i najviše penzionera iz ove grupe – 211, Turske i Rumunije, dok sa Grčkom još nije počela isplata, jer je sporazum o socijalnom osiguranju stupio na snagu 1. marta 2020. godine.

Vredno je istaći da je Srbija među prvima pokrenula inicijativu za odlaganje dostavljanja uverenja o životu, neophodnog za neometanu isplatu penzija korisnicima, što je naišlo na veoma dobru i relativno brzu reakciju u svim zemljama ugovornicama sa kojima imamo zaključene sporazume o socijalnom osiguranju.

1 Comments

  • Na žalost, ovih dana je najpopularniji prevod dokumenata za nastavak školovanja u inostranstvu. Umesto pitanja o tekućem gradivu od učenika dobijam pitanja da li mora ta Jasna Filipovic Bojic i sudski prevod za dokumenta i koliko to košta i to me je nekako uplašilo. Volela bih da me pitaju kako da se zaposle kod nas ali nisam sigurna da bih imala odgovore na to pitanja. Stalno se preispitujem da li postajemo smao prolazna stanica za djake do nekih tamo dalekih država?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE