Raspisan Javni poziv za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji

Broj pregleda

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2020. godini.

Ilustracija, foto: Pixabay.com, autor: Hans Braxmeier
Ilustracija, foto: Pixabay.com, autor: Hans Braxmeier

Podsticaji obuhvataju investicije u nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovalo investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2020. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2020. godini u periodu od 1. do 15. juna 2020. godine preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, Beograd, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11050 Beograd,

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 % od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 % od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi,

Za odobravanje prava na podsticaje u skladu sa ovim Javnim pozivom opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 700.000.000 dinara.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u skladu sa ovim Javnim pozivom je 1.500.000 dinara.

Uskoro se očekuje i objavljivanje Javnog poziva za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novih mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Link: http://uap.gov.rs/raspisan-javni-poziv-za-nabavku-masina-i-opreme-u-biljnoj-proizvodnji-podnosenje-zahteva-od-1-do-15-juna/?lang=lat

Povezano

Konkurs za upis u vojne škole traje do 31. marta

Preliminarne rang ilste konkursa za dodelu stipendija na teritoriji opštine Knjaževac

RADIMO ZA PRIRODU – JAVNI POZIV – PROGRAM PODRŠKE ZA POKRETENJE I UNAPREĐENJE POSLOVNIH INICIJATIVA U SKLADU SA PRIRODOM

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POLJOPRIVREDNIKE, EVO DO KADA JE ROK!

Konkurs za razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine Knjaževac

Raspisan konkurs za pripadnike Službe za obezbeđenje u KPZ Beograd

VESTI IZ KATEGORIJE

U narednih sedam dana dizel jeftiniji za tri dinara

Učenici OŠ ,,Dubrava“ izborili plasman na republičko takmičenje

Knjaževački osmaci u poseti Tehničkoj školi (FOTO)

Opština Knjaževac na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Da li ste sprmeni: Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Stonoteniserke iz Knjaževca ostvarile odlične rezultate na turniru Druge lige RSTSN

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

U narednih sedam dana dizel jeftiniji za tri dinara

Učenici OŠ ,,Dubrava“ izborili plasman na republičko takmičenje

Knjaževački osmaci u poseti Tehničkoj školi (FOTO)

Opština Knjaževac na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Da li ste sprmeni: Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Stonoteniserke iz Knjaževca ostvarile odlične rezultate na turniru Druge lige RSTSN