Књажевачке

НОВИНЕ

U saradnji sa Ministarstvom omladine

Broj pregleda

Opština Knjaževac obeležava ,,Evropsku nedelju sporta“

Opština Knjaževac i ove godine u saradnji sa Olimpijskim komitetom i Ministarstvom omladine i sporta obeležava Evropsku nedelju sporta od 23. do 30. septembra.

Sport, strongman, ilustracija, preuzeto: Pixabay.com
Sport, strongman, ilustracija, preuzeto: Pixabay.com

Ove godine, Evropska nedelja sporta obeležava se nešto drugačije nego prošle, zbog epidemiološke situacije. Naime, u toku ove sedmice organizuju se pokazni treninzi naših sportskih klubova.

“Opština Knjaževac iz godine u godinu ulaže sve više sredstava za sport i finansiranje naših klubova i na taj način se trudimo da deca imaju što bolje uslove, a sa druge strane neprekidno ulažemo u sportsku infrastrukturu. Sve to prepoznao je Olimpijski komitet i pozvao nas da budemo jedna od 20 opština sa kojima obeležava Evropsku nedelju sporta u Srbiji”, rekao je na otvaranju ove sportske manifestacije zamenik predsednika opštine Knjaževac Branislav Josifović.

Branislav Josifović, foto: Knjaževačke vesti Youtube
Branislav Josifović, foto: Knjaževačke vesti Youtube

Zdrav način života, fizička aktivnost, boravak na otvorenom i vežbanje samo su neki od činilaca zbog kojih se održava Evropska nedelja sporta.

Takođe, cilj ovih sportskih dešavanja jeste i prezentovanje zdravog načina života našim sugrađanima, prvenstveno deci i mladima. Svi događaji u okviru Evropske nedelje sporta biće realizovani u skladu sa merama i preporukama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba.

Akcija je počela na bazenu Banjica, nastavljena je u petak, 25. septembra, kada je  održan Gran pri Otvoreni kup Strong man.

Učestvovali sunajjači takmičari iz Kikinde, Bora, Zaječara, Beograda, Smedereva, Batajnice i Knjaževca.

Oni su se nadmetali u vučenju kamiona do šest tona, okretanju guma, teških do 400 kilograma, podizanju balvana od 100 i više kilograma iznad glave, nošenju kofera, teških preko 270 kilograma i drugim disciplinama.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara