Књажевачке

НОВИНЕ

Nove mere

Broj pregleda

Ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata do 23h

Juče je održana sednica Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Knjaževac na kojoj je izdato obaveštenje vlasnicima ugostiteljskih objekata kao i građanima Knjaževca o Odlukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije. 

COVID-19 testiranje, ilustracija, foto: Fernando Zhiminaicela, pixabay.com
COVID-19 testiranje, ilustracija, foto: Fernando Zhiminaicela, pixabay.com

Naime, svi ugostiteljski objekti bez obzira da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima moćiće da rade do 23 sati, uz poštavanje svih propisanih mera zaštite od koronavirusa.

Ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru je limitiran kvadraturom prostorije, a udaljenost između gostiju mora biti najmanje 1,5 m.

Stručno-operativni tim preporučio je da se građani Knjaževca vakcinišu protiv sezonskog gripa, posebno hronični bolesnici, starije osobe i sve rizične grupe. 

Upućen je apel svim građanima da i dalje drže distancu, nose zaštitne maske za lice i vode računa o higijeni ruku i sl.

U vezi sa odlukama Kriznog štaba Vlade RS, u vezi sa sprečavanjemširenja virusa COVID-19, Stručno operativni tim za preduzimanjepreventivnih i operativnih mera za zaštitu od epidemije zaraznihbolesti, kao mere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije zarazne bolestiCOVID-19, dana 15.10.2020. godine,

O B A V E Š T A V A

Vlasnike ugostiteljskih objekata i građane opštineKnjaževac da je Krizni štab Vlade RS doneo sledeće odluke:

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako da ti objektineće raditi od 23.00 časa do 06.00 časova narednog dana.

Dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, za vremeboravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, obavezno nosezaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje jedan i pometar između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu, odnosno nasvaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice.

Na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije mogućeodržati rastojanje između dva lica od najmanje jedan i po metar (ispredprodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.), nošenjezaštitnih maski je obavezno.

U javnom drumskom i železničkom prevozu putnika obavezno jenošenje zaštitnih maski.Roditelji maloletne dece ili dece sa posebnim potrebama, odnosnonjihovi staratelji dužni su da obezbede da deca nose zaštitnu masku uovim slučajevima.

STRUČNO OPERATIVNI TIM

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara