Књажевачке

НОВИНЕ

Zamenik predsednika

Broj pregleda

Josifović o stipendiranju učenika i studenata! PO PRVI PUT NOVAC IZ BUDŽETA I ZA BRUCOŠE!

Na sednici Opštinskog veća Opštine Knjaževac o stipendiranju učenika i studenata govorio je Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac. 

Branislav Josifović, foto: Knjaževac vesti
Branislav Josifović, foto: Knjaževac vesti

Kako je rečeno, Opština Knjaževac će u budžetu odvojiti sredstva kako bi pomagala najtalentovanije mlade Knjaževčane, ali i one iz socijalno-ugroženih i višečlanih porodica.

Po prvi put Opština izdvaja novčana davanja i za brucoše, poručio je Josifović.

On je istakao da su ovi konkursi namenjeni izuzetno nadarenim učenicima i studentima, za studente iz socijalno-ugroženih porodica i za učenike i studente iz porodica sa više dece.

Javni poziv je za učenike iz jednoroditeljskih porodica, decu bez roditeljskog staranja, za učenike i studente sa invaliditetom i hroničnim bolestima. Po prvi put ove godine raspisujemo i javni poziv za stipendiranje brucoša, studenata prve godine, koji su u srednjoj školi stekli Vukovu diplomu. Tekstovi konkursa biće objavljeni na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac. Visina stipendija za studente je 6.500 dinara, a za učenike 3.250 dinara, poručio je zamenik predsednika Opštine Knjaževac Branislav Josifović.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara