Књажевачке

НОВИНЕ

IPA

Broj pregleda

Predstavljen projekat „Zajedničke mere za zelenu infrastrukturu“

Opština Knjaževac, kao vodeći partner na projektu „Zajedničke mere za zelenu infrastrukturu“, koji realizuje u saradnji sa opštinom Rila iz Bugarske, a koji se sprovodi uz podršku Evropske unije kroz program Prekogranične saradnje Interreg– IPA Bugarska – Srbija, organizovala je onlajn konferenciju, na kojoj je ovaj projekat i predstavljen.

platforma

Događaj je održan preko platorme Zoom, a na konferenciji su, pored Miroljuba Božinovića, menadžera projekta, govorili i Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac, kao i Georgi Davidkov Kabzimalski, predsednik opštine Rila.

Ovo je jedan od najvećih projekata prekogranične saradnje, čija je vrednost 587.177,58 evra.

Donatorska sredstva opštine Knjaževac iznose 264.866,33 evra, a opštine Rila iznose 322.311,25 evra. Projekat će trajati dve godine.

Cilj projekta je poboljšanje kapaciteta projektnih partnera u smislu infrastrukture, opreme, znanja i podrške javnosti kako bi se sprečile ublažile posledice poplava i drugih nepogoda.

paltr

Projektne aktivnosti će obuhvatiti građevinske radove za odbranu od poplava i nabavku opreme za sanaciju reka, mere zadržavanja prirodnih voda na teritorijama opština Knjaževac i Rila, zajedničke obuke u prevenciji i upravljanju rizikom od poplava radi povećanja svesti kod stanovništva o posledicama ovih nepogoda, kao i razmena iskustava radi poboljšanja efikasne saradnje u upravljanju rizicima.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara