Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Besplatne obuke o IPRAD-u

U februaru se nastavlja novi ciklus besplatnih onlajn obuka korisnih za poslovanje poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnika i malih i srednjih preduzeća iz sfere agrobiznisa, ali i drugih oblasti. Obuke koje se organizuju u sklopu programa Nemačke razvojne banke KfW i švajcarske kompanije BFC – Razvoj finansijskog sistema u ruralnim područjima Srbije (SRFP) pomažu poljoprivrednicima i firmama da lakše dođu do izvora finansiranja, nacionalnih i EU fondova, da unaprede proizvodnju na gazdinstvima i plasman proizvoda, pokrenu e-trgovinu…

Traktor, foto: Pixabay.com
Traktor, foto: Pixabay.com
Cilj ovog programa je povećanje prihoda u ruralnim područjima u Srbiji, a to se postiže na dva načina – kroz pristup povoljnim kreditima i kroz podršku jačanju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća koja posluju širom zemlje. Ruralne sredine u Srbiji imaju značajnu podršku Nemačke razvojne banke KfW koja se, osim finansijske pomoći ogleda i u osposobljavanju poljoprivrednika, preduzetnika i malih i srednjih preduzeća da unaprede ljudske resurse, tehničko-tehnološke i druge kapacitete neophodne za uspešno poslovanje.
Biznis plan i zahtevi za kredit 10. i 11. februara, IPARD 24. februara 
Partner KfW-a u programu SRFP, novosadska agencija Smart IPARD, 10. februara 2021. u 18 časova organizovaće trening o pripremi biznis plana, a 11. februara u 18 časova trening o pripremi zahteva za bankarski kredit. Predavači su konsultanti agencije Smart IPARD za finansije Dario Balažević i Sandra Balažević. Učesnici će dobiti sve informacije o izradi poslovnog plana savremenim metodama. Prva radionica omogućiće im i sticanje veština za korišćenje biznis plana kao alata za planiranje i proveru poslovnih ideja. Drugog dana biće reči o mogućnostima i dobijanju saglasnosti i finansijskih sredstava za realizaciju novih ili postojećih poslovnih poduhvata od banaka i investitora. Tema te radionice je priprema aplikacija za bankarske kredite.

Obuku o IPARD-u Smart IPARD će održati 24. februara 2021. u 18 časova

To je prilika za sve učesnike da zajedno sa ekspertima ove agencije, prođu kroz pravila i procedure i dobiju sve informacije o IPARD programu koji najvećim delom finansira Evropska unija i iz kojeg korisnici mogu da steknu značajnu bespovratnu podršku za investicije u agrobiznisu i ruralnom turizmu.

Cilj ovog  treninga je da učesnici steknu uvid u IPARD akreditovane mere, procedure konkurisanja, uslove za učešće u IPARD projektima… Predavanje koje će održati konusultanti Smart IPARD-a Slobodan Teofanov i Slađana Gluščević će obuhvatiti sledeće teme: Pojam i značaj IPARD programa, Priprema i realizacija IPARD projekata, Planirani javni pozivi u ovoj godini – Mera 1, Mera 3 i Mera 7, Najčešće prepreke u dosadašnjem sprovođenju projekata…

Link za prijavu za IPARD trening je isti kao kod obuka za biznis plan i kredite: https://forms.gle/nfu7rkGq7HDEWdrk7
Izvor: Agrosmart.net, Domaćinska kuća

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada