JEZGROVITO PERO VLADE ILIĆA

Broj pregleda

Nova knjiga knjaževačkog Književnog kluba „Branko Miljković

Knjaževački pesnik, prozni pisac i aforističar Vlada Ilić u izdanju Književnog kluba „Branko Miljković “ iz Knjaževca, objavio je knjigu „Pero moje“ u kome su zastupljene pomenute književne forme.

Pero moje korice za stampu e1615392477628

O tome, po rečima recenzenta Nebojše Đorđevića, autor postavlja svoj pristup na različite teme kroz jezgrovitost, misaonost, duhovitost i aktuelnostu u kojima je „vidljiva“ opšta misao ili moralna istina koja se može primeniti u različitim životnim prilikama: „Ono što karakteriše potpis ovog autora je da je njegov aforizam poseban tip figurativnog mišljenja i u njemu svako značenje stvara nešto novo, kao i apstraktnost, te se napisano ne odnosi na pojedince, već na društveno socijalne pojave. Osnovna karakteristika im je kratka forma a predstavljaju odraz duha ne samo pojedinca (iako je on stvaralac) nego i kolektiva koji je izvor i podsticaj za stvaranje, te čine mali misaoni trag, posvećen svakodnevnom životu i njegovim paradoksima“ – naglašava pomenuti književni kritičar.

Sam autor kaže, da knjiga „Pero moje“ sadrži tri celine, te da su pesme i kratke priče ove knjige, takođe naslonjene na društvene pojave, ali i na ličnosti kao delove društva različito „upletene“ u društvene procese (događaje).

– Pesme sam uglavnom pisao vezanim stihom, dok su priče jezgrovite i jasno narativne, a većina štiva je usmerena na pragmatičnu stranu života, – naglašava Vlada Ilić, koji će do kraja 2020. godine kod istog izdavača objaviti i knjigu pesama pod nazivom „Drugo pero“.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE