Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Vakcinacija najbolje rešenje za trenutnu situaciju u Srbiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je najbolje rešenje za trenutnu epidemiološku situaciju imunizacija, koja u Srbiji teče odlično jer je već vakcinisano približno 1,2 miliona ljudi, a 700.000 revakcinisano.

Ana Brnabić, foto: M.M.
Ana Brnabić, foto: M.M.

Brnabić je u izjavi za Televiziju Pink istakao da vakcinacija ide dobro, ali nam je važno da ide još brže, zbog čega smo počeli da otvaramo punktove za masovnu vakcinaciju.

Ona je navela da je rešenje sa punktovima za one koji se nisu prijavili testirano u Sremskoj Mitrovici i Kruševcu, ocenivši da ljudi u manjim mestima nemaju naviku da idu na portal eUprave da se prijave i zovu kol-centar, zbog čega se sada ide kod njih.

Ovo rešenje smo počeli da primenjujemo i u Beogradu, u prigradskim naseljima i selima oko prestonice i funkcioniše odlično, ukazala je premijerka i najavila da će u nedelju posetiti jedan takav punkt.

Prema njenim rečima, od vikenda će punktovi početi da se šire i na druga mesta u Srbiji.

Brnabić je napomenula da će ovog vikenda sve biti zatvoreno, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi i da se na taj način pokušava sprečiti dalje širenje virusa.

Ipak, kako je naglasila, najbolje rešenje je vakcinacija i pozvala građane da se vakcinišu, jer što se brže svi vakcinišemo, pre ćemo postići kolektivni imunitet i vratiti se normalnom životu.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada