Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Preokret u vezi osnovaca?

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da će najverovatnije od ponedeljka škole ostati otvorene za niže razrede osnovnih škola.

Ilustracija, učenik, foto: Pixabay
Ilustracija, učenik, foto: Pixabay

Prema njegovim rečima, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci nastaviće nastavu da prate onlajn i naredne nedelje. On je za Tanjug rekao da će pozvati sve poslodavce da ukoliko je moguće dozvole zaposlenima rad od kuće, kako bi bar jedan od roditelja mogao da bude sa decom.

„Uputićemo i poziv da deca ostanu kod kuće sa roditeljima, ukoliko je to moguće. Moraćemo da ostavimo da rade škole za niže razrede, tu nema diskusije. Ostali će nastaviti još sledeću nedelju onlaj“, rekao je Tiodorović.

Inače, medicinski deo Kriznog štaba danas ima konsultacije sa predstavnicima Vlade, nakon čega će se znati svi detalji o daljem radu škola.

Tiodorović navodi da lokalni krizni štabovi imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu. Ali samo u pojedinim lokalnim samoupravama, ne u celoj Srbiji.

„Moramo da budemo realni da obezbedimo da roditelji mogu da rade“, rekao je Tiodorović i podsetio na zakonsku odredbu da deca do 12 godina ne mogu sama da ostanu kod kuće.

On smatra da će eksponencijalni rast broj zaraženih za nekoliko dana da stane i da će sledeće nedelje, oko utorka ili srede, polako doći do zaravnjenja krive.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada