Novi roman u izdanju Književnog kluba „Branko Miljković“ iz Knjaževca

Broj pregleda

Roman „Poslednja igra leptira“, autora Gordana Zlatopera (pseudonim Gorana Milenkovića) bio u konkurenciji za Vitalovu nagradu „Zlatni suncokret“, koji se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje na srpskom govornom području u žanrovima romana, pripovetke, poezije, književne kritike, eseja i književne publicistike.

b miljkovic

Ljubavni roman – topla, romantična priča o naizgled nemogućoj i nesretnoj ljubavi u raljama nemilosrdnog života, iz vremena kad su muškarci bili kavaljeri i gledali damama pravo u oči, i kao vitezovi se borili za njihovu naklonost, spremni da i život polože na oltar nežnih osećanja, sa verom u ono tajanstveno, nedokučivo i neopipljivo, a što snagom bogova neraskidivo spaja dva bića čineći ih jednim. Bajka o Romeu i Juliji u stvarnom životu, zasnovana na nizu istinitih događaja – kaže recenzent ovog romana kniževnik Nebojša Đorđević

Aron je naočit, poseban muškarac iz visokog društva, čest gost ženskih srdaca i snova, za kojim se devojke okreću a dame mu krišom upućuju poglede, a sve zajedno u potaji uzdišu za njim. Vlasnik uspešne aerokompanije, svetski avanturista koji luta pustolovinama tražeći sebe, dok mu pogledom nije zaustavila život Luna, smerna i skromna ženica, bledo zelenih očiju i plave, nemirne kose, neobične, više unutrašnje lepote, iz sasvim drugog sveta. I kada su se ti njihovi potpuno različiti svetovi na tren slučajem dodirnuli, u tom dodiru našli se i oni – Luni je taj susret naterao srce da zadrhti kao nikada do tada, i više ništa nije bilo isto. U tom trenu treptaja oka, a dužine večnosti, pogledali su jedno drugome u srce, i pogledi im se zauvek isprepletali. I opijeni nežnim osećanjima na prvi pogled, verovali su kako ništa ne može stati na put njihovoj ljubavi, a nesvesni da je u samom početku osuđena na neuspeh. Neumitna surovost života ih je naučila kako se ljubav zapravo stvarno neguje i dokazuje ne rečima, već – pravim žrtvama.

gm

Romantična priča o vanvremenskoj ljubavi koja je uprkos svemu nadmašila granice ljudskog života, sa naizgled tragičnim završetkom! .. ali, da li one koji se istinski vole, išta može,rastaviti!

Ovaj obiman i sadržajan roman, na 350 stranica formata, osim recenzenta potpisuju i tehnički urednik Zoran Jelenković, lektor mrs Strahinja Đorđević, korektor Goran Petrović, za korice se pobrinuo mrs Luka Breberina, a fotografije je uradio Adam Tomić.

Povezano

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs „Gradovi u fokusu 2024”

Knjaževačka biblioteka aktivna u promociji ekološke kulture na međunarodnoj konferenciji „Zeleni preokret“

KOMIČNA OPERA: Služavka gospodarica

NA ŽIČKOM SABORU BIBLIOTEKARA: Biblioteke i kulturni turizam

Negovati stare zanate koji našu kulturu čine prepoznatljivom

Iz radionice Književnog kluba „Branko Miljković“ iz Knjaževca i knjiga za decu „Odrastanje“Slađana Ilića

VESTI IZ KATEGORIJE

U narednih sedam dana dizel jeftiniji za tri dinara

Učenici OŠ ,,Dubrava“ izborili plasman na republičko takmičenje

Knjaževački osmaci u poseti Tehničkoj školi (FOTO)

Opština Knjaževac na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Da li ste sprmeni: Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Stonoteniserke iz Knjaževca ostvarile odlične rezultate na turniru Druge lige RSTSN

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

U narednih sedam dana dizel jeftiniji za tri dinara

Učenici OŠ ,,Dubrava“ izborili plasman na republičko takmičenje

Knjaževački osmaci u poseti Tehničkoj školi (FOTO)

Opština Knjaževac na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Da li ste sprmeni: Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Stonoteniserke iz Knjaževca ostvarile odlične rezultate na turniru Druge lige RSTSN