Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Predlog da bašte ugostiteljskih objekata budu otvorene od ponedeljka, objekti otvoreni do 22 sata

Na Kriznom štabu dogovoreno je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera, pišu mediji.

Deo Kriznog štaba, foto: RTS, youtube
Deo Kriznog štaba, foto: RTS, youtube

Krizni štab predložio da bašte od ponedeljka rade, a da objekti budu otvoreni do 22 sata.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom 19 izgubilo još 39 pacijenata. Potvrđeno je 4.826 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 16.910 testiranih. Na bolničkom lečenju nalazi se 7.641 pacijent, od kojih je 299 na respiratoru.

Objekti da rade do 22 sata od ponedeljka , predlaže krizni štab

Pokrejinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da krizni štab predlaže da ugostiteljski objekti, isključivo bašte kafića i restorana, budu otvoreni od ponedeljka.

„Krizni štab predložiće vladi nove mere koje predviđaju da ugostiteljski objekti sa baštama počnu da rade od ponedeljka, u tačno definisanim uslovima, a rad svih ostalih biće produžen do 22 sata“, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kada je reč o tržim centrima tek će biti odlučeno tokom vikenda ili početkom nedelje da li će ponovo biti otvoreni, rekao je Gojković na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Kazao je da će uslovi za ugostiteljske objekte biti tačno definisani tokom vikenda i najkasnije u nedelju obelodanjeni.

Dodao je da će, ipak, sve zavisiti od toga kakve će biti brojke tokom vikenda i da će nove mere biti primenjene ako ne bude neglih skokova broja zaraženih.

Trgovinski i ostali objekti radiće do 22 časa, predlaže Krizni štab.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada