Књажевачке

НОВИНЕ

Otvoren

Broj pregleda

Poziv mladima da se prijave na konkurs za pozornike

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin pozvao je sve one koji žele da budu na usluzi svojoj zajednici i da profesionalnu karijeru ostvare u policiji da se prijave na konkurs za polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku.

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija

Vulin, koji je obišao polaznike 28. i 29. klase ovog centra koji se nalaze na obuci u Sremskoj Kamenici, istakao je da će jedan broj polaznika, koji prođe na konkursu i završi obuku, obavljati posao pozornika.

Vratićemo pozornike policajce koji vode računa o svakom kvartu, poznaju svako dete, roditelja, brigu svakog svog sugrađanina, ali i znaju ko su oni u zajednici koji krše zakon i mogu da ugroze bezbednost naših porodica, objasnio je ministar.

On je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih ljudi na konkurs za pozornike, i ukazao na to da ćemo biti sigurniji i bezbedniji kada budemo vratili pozornike u svaki kvart u našoj zemlji.

Vulin je polaznicima 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku poručio da je policijski posao životna misija brige o drugim ljudima i njihovoj bezbednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, kako je istakao, ponosno na to što ima još jednu generaciju mladih ljudi, koji će brinuti o bezbednosti svakog građanina naše zemlje.

MUP je 24. marta raspisao konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika, a kandidati se mogu prijaviti do 8. aprila.

Konkursom su predviđena radna mesta – policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za Grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara