Књажевачке

НОВИНЕ

Politika

Broj pregleda

Održana 10. sednica SO Knjaževac

Odbornici su danas na 10. sednici SO Knjaževac dali saglasnost na izveštaje o radu Centra za socijalni rad, Regionalnoig centra za stručno usavršavanje i Agencije za razvoj opštine Knjaževac za 2020. godinu.  

SO Knjaževac, foto: V.R.
SO Knjaževac, foto: V.R.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog odluke o donošenju Lokalnog plana upravljanja otpadom od 2021. do 2031. godine.

Takođe, usvojen je Predlog odluke o angažovanju revizora za eksternu reviziju konsolidovanog završnog računa budžeta opštine Knjaževac za 2020. godinu.

Razmatrani su predlozi odluka o sprovođenju javnih konkursa za izbor direktora preduzeća ,,Standard”, ,,Toplana” i ,,Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac” čiji je osnivač opština Knjaževac, a izabrana je i komisija za sprovođenje ovih konkursa.

PRODAJA I KUPOVINA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Odbornici su prihvatili odluku o prodaji građevinskog zemljišta u Crnom Vrhu, kao i odluke o kupovini građevinskog zemljišta u Trgovištu, Kaličini i Stogazovcu. Opština će, za potrebe ova tri sela, kupiti parcele kako bi se proširila seoska groblja.

Opština Knjaževac, nakon odluke odbornika, produžiće rok za korišćenje desetak prostorija koje su ustupljene Centru za socijalni rad.

NOVI ČLANOVI UO PU ,,BAJKA“

Danas su imenovani članovi Upravnog odbora PU ,,Bajka”, a usvojena je i izmena rešenja o imenovanju Školskog odbora u OŠ ,,Vuk Karadžić”.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara